Vesti iz trgovine

Metro Cash CarryKompanija METRO Cash & Carry u Kragujevcu ostvarila je pozitivne rezultate u poslovnoj 2015. godini, sa ukupnim rastom prometa od 6,4 odsto, a najveći rast zabeležen je u segmentima ugostiteljstva +14%.

Ovim dobrim rezultatima obeležena je i prva decenija poslovanja u Kragujevcu i otvoreno novo poglavlje u poslovanju, koje će biti usmereno i na bližu saradnju sa lokalnim proizvođačima i zadrugama.

U tom rastu u velikoj meri učestvovalo je odeljenje Voće i povrće, čemu je značajno doprinela i saradnja sa lokalnim dobavljačima tokom sezone. Zahvaljujući pozitivnim rezultatima, kompanija METRO Cash & Carry i u 2016. godini namerava da nastavi saradnju sa poljoprivrednicima i zadrugama koje nude sveže i kvalitetno voće i povrće iz Šumadije.

Meso i riba su najprodavaniji artikli iz asortimana svežih namirnica. Posebno je značajan i rast prodaje artikala METRO robne marke, gde se ističe asortiman osnovnih namirnica, kao i METRO robne marke ARO koja cilja da bude dobar izbor kada je odnos cene i kvaliteta u pitanju. Interesantan podatak je da su proizvođači METRO robnih marki pre svega firme iz Srbije.

METRO distributivni centar u Kragujevcu otvoren je 2005. godine, i ove godine proslavio je 10 godina uspešnog poslovanja, a za poslovnu 2016. godinu planiran je još veći procenat rasta.