Vesti iz trgovine

[RS] najnovija vestSvetska trgovačka grupacija nakon mnogo godina ispitivanja, konačno je donela odluku da uđe na tržište Srbije.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da se ubrzano vrše pripreme a da su dve lokacije za buduće supermarkete već kupljene.

Prvi supermarketi ovog lanca biće otvoreni za oko godinu dana. Trgovinski lanac u ponudi neće imati svoju robnu marku proizvedenu u Srbiji, već će proizvodi iz tog asortimana biti uvezeni iz više zemalja. Ovo je svakako dobra vest za potrošače kojima će biti na raspolaganju veći izbor supermarketa pri kupovini kao i veći izbor proizvoda. Iako je naše tržište pre samo nekoliko dana napustio francuski Interex, to nije obeshrabrilo ovog trgovca da konačno donese odluku o ulasku na veoma teško tržište, kakvo je naše. Jedan od dva supermarketa nalaziće se u Beogradu, a svaki će imati više hiljada kvadratnih metara prodajne površine. Grupacija planira da u prve objekte investira više od pet miliona evra, a o budućim planovima nismo uspeli da saznamo.

Lepa vest za potrošače, svakako se neće svideti već prisutnim trgovcima koji će dobiti veoma jakog i ozbiljnog svetskog igrača.

Pripremio: Žarko Grozdanić