Nelt predstavio rezultate poslovanja

Nelt rezultati

Nakon dve godine objedinjenog poslovanja svih kompanija u organizacionom sistemu Nelt Grupe, medijima su predstavljeni poslovanja.

U 2014. je ostvaren promet od 539 milona evra, dok je organskim rastom i sklapanjem ugovora sa novim principalima u 2015. godini Nelt Grupa povećala broj zaposlenih za 461 i do kraja godine očekuje rast prihoda od 39 odsto. Danas Nelt zapošljava ukupno 3760 ljudi na 7 tržišta u 11 kompanija, što ga čini jednim od najuspešnijih domaćih poslovnih sistema.

Nelt je lider u pružanju vrhunskih usluga u oblasti distribucije, logistike, proizvodnje, maloprodaje i marketinga. Pored uspešnog poslovanja na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, beleži se značajan rast poslovnih aktivnosti i u podsaharaskoj Africi - u Angoli, Zambiji i Mozambiku. Od ove godine Grupi su priključene kompanije Banim reklame, renomirani proizvodjač reklamnih materijala, i Corner Shop, maloprodajni lanac koji je započeo novu strategiju svog razvoja kroz modernizaciju vizuelnog idendtieta prodajnih mesta, unapređenje asortimana i otvaranje standardizovanih objekata u Beogradu i Srbiji.

„Mislim da su rast prometa i broj novih zaposlenih najbolji pokazatelji naše proaktivnosti i činjenice da se ne zadovoljavamo statusom quo. Profesionalnost i posvećenost koju pokazujemo su najbolja preporuka najvećim svetskim kompanijama, poput Filip Morisa ili Prokter i Gembla, koje su veliki deo poslovnih procesa na nekoliko tržišta prepustile Neltu“, izjavio je Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe. „Povećanje broja principala, bolje pozicioniranje na tržištu logističkih usluga, geografsko širenje i dalje investicije u proizvodnju su strateška opredeljenja kojima želimo da osiguramo stabilno poslovanje i u budućnosti."

Nelt kontinuirano ulaže u svoje zaposlene, identifikujući zaposlene sa potencijalom i pružajući im brojne mogućnosti zai profesionalni razvoj, kroz programe interne i eksterne edukacije, treninge, coaching i nastavak studija. Kao poslodavac koji ima tendenciju da postane jedan od najpoželjinijih, Nelt neguje trajne odnose sa fakultetima, organizacijama i talentovanim pojedincima u različitim sferama visokog obrazovanja.