Vesti iz trgovine

McDonalds EvropaNa svečanoj ceremoniji u Tekiji, posle gotovo godinu dana, ponovo je otvorena za đake osnovna škola „Svetozar Radić“, koja je tokom prošlogodišnjih septembarskih poplava, potpuno ruinirana.

Tada je veći deo školskog nameštaja, kao i nastavne opreme, oštećen ili potpuno uništen.

Kao nastavak akcije pomoći stanovništvu u Srbiji, koje je bilo ugroženo u prošlogodišnjim majskim i septembarskim poplavama, kompanija McDonald’s je ubrzo nakon poplava u Tekiji, uručila donaciju osnovnoj školi „Svetozar Radić“ u vrednosti od pola miliona dinara. Takođe, u McDonald’s restoranima širom Srbije organizovana je akcija prikupljanja pomoći, tokom koje je od prodaje svakog Happy Meal obroka za donaciju ovoj osnovnoj školi odvajano po 10 dinara.

Sredstvima od te donacije obnovljen je školski nameštaj i nabavljena je oprema neophodna za nastavu u kabinetima za fiziku, biologiju i hemiju.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja škole, zahvalnicu i plaketu, Marini Trnavčanin, marketing koordinatoru kompanije McDonald’s Srbija, uručio je Mihajlo Sideris, direktor škole. Kompanija McDonald’s Srbija tom prilikom je školi donirala i knjige za biblioteku, sportske rekvizite kao i školski pribor za sve učenike škole.

O kompaniji McDonald’s: Prvi McDonald’s restoran u Srbiji otvoren je 1988. godine na Slaviji, koji je bio prvi i u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Trenutno u Srbiji posluje 22 McDonald’s restorana, 14 u Beogradu, tri u Novom Sadu i po jedan u Subotici, Velikoj Plani, Kragujevcu, Nišu i Pančevu. McDonald’s restorani u Srbiji nosioci su brojnih domaćih i inostranih nagrada. Restoran ¨Slavija¨ je svetski rekorder za 1989. godinu sa 2.046.014 usluženih gostiju. Restoran ¨Bezistan¨ je prvi McDonald’s na svetu koji je u jednoj godini, 1990, uslužio više od 3 miliona gostiju – 3.585.554. Prioriteti kompanije su strogi standardi pripreme hrane, najviši kvaliteta McDonald’s proizvoda, iskustvo i zadovoljstvo gostiju restorana.

Pripremio: Žarko Grozdanić