MOL Grupa zaposlila 200 mladih talenata u okviru GROWWW Programa

MOL logo

MOL Grupa, vodeća internacionalna naftna i gasna kompanija centralne Evrope, poželela je dobrodošlicu sveže zaposlenim diplomcima koji započinju svoje internacionalne karijere u ovoj kompaniji.

Tokom dvodnevnog prijema dobrodošlice, održanog u Zagrebu ove nedelje, 200 mladih profesionalaca postalo je deo pozitivne energije MOL Grupe.

MOL Grupa je 2007 godine započela GROWWW program koji se pokazao kao odličan za pronalaženje i privlačenje talenata. Od ukupno 1770 diplomaca koji su zaposleni od početka programa, 83% njih najbolji su u generaciji.

“Ponosni smo što ambicioznim, kvalifikovanim i talentovanim mladim ljudima možemo da ponudimo mogućnost da se pridruže našem programu regrutacije i razvoja, kako bi započeli svoju međunarodnu karijeru. Growww program diplomcima omogućava da upoznaju stvarne poslovne izazove i aktivno oblikuju svet naftne i gasne industrije”, izjavila je Zdravka Demeter Bubalo, HR potpredsednik MOL grupe.

Diplomci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Pakistana, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovačke i Slovenije su od marta 2015. mogli da se prijave na GROWWW program. Tokom 3 meseca konkursa, na GROWWW program se prijavilo više od 10.000 kandidata iz različitih oblasti, kao što su inžinjering, ekonomija, prirodne i društvene nauke.

„Preko GROWWW programa sam dobio priliku da započnem svoju internacionalnu karijeru. Tokom jednogodišnjeg programa stekao sam praktična iskustva i upoznao se sa načinom funkcionisanja naftne i gasne industrije. MOL Grupa je donela pravu odluku kada je započela ovaj program, preko kojeg mladi diplomci mogu da nauče da prepoznaju svoje vrline i mane i vide kako mogu da se lično i profesionalno razvijaju. Ovo je bila odlična osnova za mene da nastavim da radim u kompaniji i svakodnevno se borim sa svakidašnjim izazovima posla koji trenutno obavljam kao HR partner“, izjavio je Dino Lučan, bivši učesnik programa.

Tokom intenzivnog jednogodišnjeg programa, studenti stiču realna poslovna iskustva u okviru Business Education programa (BEP) i uspostavljaju i razvijaju profesionalne odnose. Svaki učesnik GROWW programa dobija podršku starijeg kolege u ulozi mentora i može koristiti „SpingMe“ aplikaciju MOL Grupe koja im pomaže da prate i razvijaju svoja profesionalna znanja i veštine, uključujući i kulturnu svest.

Nakon završetka programa, većina učesnika nastaviće svoj profesionalnu karijeru unutar MOL grupe, na menadžerskim i specijalističkim pozicijama. Većina je postala deo radne snage MOL Grupe od kad je program započeo 2007, i ostala u MOL Grupi. GROWWW program podstiče žene da profesionalno napreduju, i ove godine je izuzetno porastao procenat ženskih učesnika (35%). Taj procenat (35%) je iznad proseka za industriju nafte i gasa, i što je još značajnije, to je iznad proseka za MOL Grupu. Od početka programa 2007., regrutovano je 1770 učesnika a 37% bivših učesnika programa su unapređeni u kompaniji.
Sa sjajnim GROWWW programom, MOL Grupa ima za cilj da razvije i održi priliv talenata i time zadovolji svoje poslovne potrebe. Kroz njihove nagrađivane programe za prijem talenata i razvojne talenat programe GROWWW, FRESHHH i UPP, MOL Grupa i kompanije članice su postale najatraktivniji poslodavci u naftnom i gas sektoru.

O MOL Grupi

MOL Grupa je integrisana, nezavisna, internacionalna naftna i gasna kompanija, sa sedištem u Budimpešti,Mađarska. Aktivna je u više od 40 zemalja sa dinamičnom internacionalnom radnom snagom od 27000 ljudi i učešćem dužim od 100 godina u naftnoj industriji. MOL podržava istraživanje i proizvodnju u oblasti ugljovodonika više od 75 godina. U ovom trenutku, proizvodnja je aktivna u 8 zemalja a istraživačke aktivnosti u 14 zemalja. MOL Grupa posluje sa 4 rafinerije i 2 petrohemijska postrojenja, integrisano upravlja lancem snadbevanja u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj, i poseduje mrežu od skoro 2000 servisnih stanica širom 11 zemalja u centralnoj i jugoističnoj Evropi.