Kompanija JUB otvorila treću fabriku u Srbiji

JUB

Kompanija JUB, najstariji proizvođač boja i fasada u Sloveniji i regionu, danas je svečano otvorila fabriku za proizvodnju espandiranog polistirena (stiropora) u Srbiji.

 

U pogon je investirano 5,6 miliona evra, dok je ukupna investicija kompanije JUB u srpsko tržište 27 miliona evra. Kompanija JUB je sa novom fabrikom za proizvodnju fasadnog stiropora, zvanično postala jedini proizvođač svih komponenti fasadog sistema na teritoriji Srbije.

Otvaranjem fabrike stiropora, JUB kao društveno odgovorna kompanija, daje veliki doprinos razvijanju trenda u štednji energije i podstiče izgradnju energetski efikasnih zgrada u našoj zemlji. U novoj fabrici osim građevinskog i fasadnog stiropora proizvodiće se i ambalažni stiropor, čime se otvara i novo tržište industrijskih kupaca u Srbiji i šire. JUB će novim fabričkim pogonom uz građevinski stiropor nuditi i fasadni stiropor, koji je deo fasadnog sistema JUBIZOL. Ove materijale odlikuje izrazita toplotna i zvučna izolacija, visoka štednja energije, jednostavno ugrađivanje i okolini prihvatljivo. Osim fasadnog i gradjevinskog stiropora proizvodićemo i ambalažni stiropor, čime otvaramo i novo tržište industrijskih kupaca u Srbiji i šire, navode iz kompanije.

Otvaranju fabrike prisustvovala je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović koja je ocenila da je ta investicija pokazatelj da u Srbiji postoje dobri uslovi za poslovanje.

"Odluka kompanije JUB da otvori treću fabriku u Srbiji pokazuje da imamo dobar poslovni ambijent i da smo sremni za takmičenje sa drudim zemljama u regionu", kazala je ona i istakla da je nova fabrika u Šimanovcima važna za građevinsku sektor koji Srbija želi da razvija, kako bi imao veći udeo u bruto domaćem proizvodu.

Kompanija JUB u Srbiji posluje od 2001. god., i to je prva slovenačka greenfield investicija u Srbiji. Prva fabrika disperzija u inostranstvu napravljena je 2004. god. u Šimanovcima pored Beograda. Pored fabrike disperzija, 2005 god. pravi se fabrika praškastog pogona, 2013. god. linija za sušenje peska i konačno 2015. god. fabrika stiropora.

Grupa JUB zapošljava 600 ljudi, od kojih je u Srbiji trenutno stalno zaposleno 160 uključujući i zaposlene u novoj fabrici stiropora.

Pripremio: Žarko Grozdanić