Vesti iz trgovine

Mercator Cash & CarryDirektorka trgovinskog preduzeća Merkator-S Stanka Čurović najavila je da će do sredine jula biti otvorena prva Merkator "keš end keri" prodavnica u Srbiji. Prema njenim rečima, cene u "keš end keriju" Merkatora biće povoljnije nego u lancima megamarketa "Rodić", a prodavnica će biti otvorena i za poslovne korisnike i za građane. Centar će imati 13.668 kvadratnih metara, od čega će prodajna površina zauzimati više od 8.600 kvadrata, navela je ona.

Krajem avgusta može se očekivati početak rada tržnog centra Roda u Kragujevcu, a krajem 2008. i u 2009. godini trebalo bi da počnu sa radom novi trgovinski objekti u Kruševcu i Šapcu, najavila je direktorka Merkatora-S.

Merkator-S je u Srbiji u 2007. godini povećao prihod za 70 odsto, na 344 miliona evra, što je 14 odsto ukupnog prihoda slovenačkog trgovinskog lanca Merkator, u okviru kojeg posluje Merkator-S. Veliki rast je ostvaren zahvaljujući integraciji trgovinske firme M-Rodić u poslovni sistem Merkatora.
Za 2008. godinu planiran je rast prihoda u Srbiji za 10 odsto na 380 miliona evra i investicije od 25 miliona evra. U 2008. već je otvoren Merkator centar u Nišu.
U srpskom Merkatoru, koji čine kompanije Merkator-S i M Rodić, na početku 2008. godine bilo je zaposleno više od 3.300 radnika, a za ovu godinu planirano je zapošljavanje 720 ljudi.

Izvor