Vesti iz trgovine

Delhaize groupDelhaize Europe objavljuje da će sprovesti nekoliko strukturalnih promena i promena na vodećim pozicijama u jugoistočnoj Evropi koje stupaju na snagu 15.jula 2013.godine i od kojih se neke odnose i na operacije u regionu.

David Vander Schueren (David Vander Skuren) koji je bio Chief Operationg Officer (generalni direktor) kompanije Delhaize Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora od preuzimanja Delta Maxi-ja 2011.godine će postati Viši potpredsednik sinergije direktne nabavke i razvoja privatne robne marke za jugoistočnu Evropu sa sedištem u Grčkoj.

John Kyritsis (Džon Kiricis), koji je obavljao funkciju Chief Operating officer Alfa Beta (generalni direktor Delhaize-ovih operacija u Grčkoj) postaće COO Delhaize Europe za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Džon Kiricis je rođen u Grčkoj, a većinu svog života proveo je u Južnoj Africi. Diplomirao je finansije na Univerzitetu Južne Afrike, a Delhaize Group se priključio 1993.godine od kada je bio na više izvršnih pozicija u Evropi i Indoneziji.

Delhaize Group podseća da u ovoj godini planira da otvori 150 novih prodavnica u Srbiji, Grčkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Indoneziji i da je Delhaize Srbija otpočela izgradnju velikog distributivnog centra u Staroj Pazovi.