Vesti iz trgovine

MPC centar"MPC propertis" (Properties) planira u septembru da otvori najveći tržni centar na Balkanu, vredan 150 miliona evra. Novi šoping mol, na najboljoj lokaciji u gradu i 130 hiljada kvadratnih metara, imaće 160 prodavnica sa domaćim i stranim brendovima, supermarket na 3.500 kvadrata, restorane i barove na hiljadu kvadrata i multipleks bioskop sa 11 sala. Odmah uz Palatu "Ušće", a pre nego što nikne kula bliznakinja, MPC Propertis gradi šoping mol, gotovo duplo veći od Deltinog šoping mola u Bloku 67.

Prva kula je, inače, najviši poslovni objekat u gradu, visok 141 metar, sa 25 spratova. Kula bliznakinja trebalo bi da počne da se gradi krajem ove godine i da bude gotova do 2010, a vrednost uložene investicije je 40 miliona evra.

MPC Propertis ima nekoliko završenih objekata, uglavnom u Novom Beogradu. Ova kompanija planira da do kraja sledeće godine uloži u nekretnine u Beogradu 550 miliona evra.

Podsetimo, kompanija planira da do 2009. godine uloži oko 550 miliona evra u izgradnju nekretnina u Srbiji i regionu. Američka investiciona banka Meril Linč (Merrill Lynch) nedavno je postala suvlasnik MPC propertisa.

Izvor