Vesti iz trgovine

Tus BeogradSlovenačka kompanija Tuš demantovala je danas da je odložila sve aktivnosti u Srbiji zbog nestabilne političke situacije. U reagovanju Grupe Tuš sa kaže da ta grupacija nesmetano ostvaruje postavljene investicione planove u Srbiji i normalno izvodi sve planirane gradnje.

Tuš navodi i da je "pred okončanjem izbora novih izvođača za investicije u Sremskoj Mitrovici i Jagodini. Otvaranje u Somboru, koje smo zbog nedavnih operativnih problema odložili, planiramo već u roku od mesec dana, a u Subotici i Novom Sadu u roku od dva meseca".

Prethodna vest: 

Kako je za sutrašnji broj Vranjanskih novina izjavila predstavnica Službe za marketing u beogradskom predstavništvu kompanije Tuš Ivana Jovanović, ta kompanija je obustavila sva otvaranja i početak radova u celoj Srbiji, a ne samo u Vranju, gde je za mart bio najavljen početak izgradnje megamarketa.
"Zbog političke situacije u Srbiji u vezi Kosova, odložen je početak radova na izgradnji megamarketa u Vranju, kao i otvaranje objekata u Somboru, površine 1.500 kvadratnih metara, Subotici i Novom Sadu", rekla je ona.

U Tušu je završena izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju poslovno-tržnog centra u Vranju, površine preko tri hiljade kvadratnih metara, a u vranjskoj opštini je, prema rečima Miroljuba Stojčića, predsednika i najvećeg zagovornika dolaska Slovenaca u Vranje, okončana administrativna procedura.

"Opštinske službe su uradile svoj deo posla, računajući i akt o urbanističkim uslovima, a sa željom da se ranije krene sa realizacijom tog projekta, ali su politički odnosi na globalnom nivou doveli do zastoja", zaključuje Stojčić.

On je ipak izrazio nadu da će na proleće početi radovi na izgradnji poslovno-tržnog centra kompanije Tuš, jer se radi o privatnoj firmi i njenom interesu, kao i o interesu Vranja i njegovih gradjana.

 

Izvor