× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

KOMPANIJA PEPSICO SRBIJA DOBITNIK PRIZNANJA TOP EMPLOYERS 2017

Više
6 godina 2 meseci pre #1296 od Zarko
Kompanija Marbo Product, koja posluje u okviru multinacionalne kompanije PepsiCo od 2008. godine, postigla je veliki uspeh i treći put za redom osvojila prestižna priznanja Top Employers Europe 2017 i Top Employers Serbia 2017. Ova priznanja dodeljuje Top Employer Institut iz Holandije, a u procesu evaluacije prijavljenih kompanija koristi se kompleksna i objektivna metodologija, fokusirana na evaluaciju HR praksi, kako bi se odabrale kompanije sa najvišim standardima u pogledu uslova rada.

Kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou, kompanija PepsiCo posvećena je ispunjenju vizije kroz poslovnu filozofiju „Poslovanja sa svrhom“, a koja se zasniva na uverenju da kompanija može poslovati dobro samo ukoliko čini dobro. Jedan od glavnih stubova ove platforme čine ljudi i zato se kompanija Marbo Product prema svojim zaposlenima, kojih je ukupno 1.300, odnosi kao prema svojoj najvrednijoj investiciji. U skladu sa ovom platformom, 2016. godinu je obeležila bezbedna i inkluzivna radna sredina i ostvarivanje najviših standarda kada je reč o uslovima rada, procesima zapošljavanja novih talenata i podrške njihovom razvoju kroz PepsiCo Start program, kao i naprednim procesima učenja i razvoja lidera, i to uz zaštitu ljudskih prava. Zajedno, ove aktivnosti doprinele su osvajanju Top Employer priznanja treći put zaredom, ali i niza drugih važnih priznanja u ovoj oblasti.


„Osvajanje ovako prestižnog priznanja je veliki uspeh za nas u kompaniji PepsiCo Srbija. To je nagrada i za dugoročne napore koje ulažemo u zaposlene, kao glavni segment našeg poslovanja. Stalno investiramo u njihove karijere, pružajući im priliku da rade i uče u kompaniji PepsiCo. PepsiCo Start i Talent Menadžment programi daju odlične rezultate, pa ćemo nastaviti da se krećemo u tom pravcu, i nadamo se da ćemo zaslužiti i četvrtu Top Employers nagradu“, istakla je Bojana Vasiljević, Menadžer ljudskih resursa u kompaniji PepsiCo za Zapadni Balkan, na svečanoj večeri dodele globalnih sertifikata 2017 u Amsterdamu.

Kompanija PepsiCo Europe sertifikovana je kao jedan od tri najbolja poslodavca u Evropi, zahvaljujući izuzetnim uslovima koje pruža svojim zaposlenima. Kompanija je na nivou Evrope sertifikovana na 18 pojedinačnih tržišta, među kojima je i Srbija. Prestižno priznanje kompanija PepsiCo dobila je prvi put 2011. godine i nastavila je da ulaže u razvoj svojih zaposlenih pružajući im relevantna znanja iz struke, podržavajući kreativnost i lični razvoj unutar korporacije.

Proces dobijanja Top Employers sertifikata uključuje strog i transparentan sistem istraživanja, brojne procedure, počevši od učešća u Istraživanju najboljih HR praksi, koje obuhvata njih više od 600. Ukoliko kompanija uspešno prođe ovaj korak i ispuni propisani standarde, slede ocenjivanje i pregledanje rezultata istraživanja, zasebnih revizija koju obavlja treća strana i objektivno bodovanje. Svaki od ovih koraka posmatra razvoj novih talenata i zaposlenih, planiranje karijere, zaposlenje, učenje i napredovanje, upravljanje učinkom rada, razvoj liderskih sposobnosti, upravljanje karijerom i uspehom, plate i nagrade, kao i korporativnu kulturu.O kompaniji PepsiCo
Potrošači u više od 200 zemalja širom sveta milijardu puta dnevno uživaju u PepsiCo proizvodima. Svojim portfoliom hrane i pića koji obuhvata Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker i Tropicana, PepsiCo je ostvario više od 63 milijarde dolara neto prihoda u 2016. godini. PepsiCo portfolio obuhvata širok spektar hrane i pića, uključujući i 22 brenda koja pojedinačno generišu više od milijardu dolara na godišnjem nivou u maloprodaji. PepsiCo se rukovodi ‘Poslovanjem sa svrhom’ – fundamentalnim uverenjem da je uspeh naše kompanije neraskidivo povezan sa održivošću sveta koji nas okružuje. Mi verujemo u kontinuirano unapređenje proizvoda koje prodajemo, poslujući odgovorno prema planeti i osnažujući ljude širom sveta, čime PepsiCo kao uspešna globalna kompanija stvara dugoročnu vrednost za društvo i akcionare.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum