Vesti iz trgovine

gorenje-studio-smallPored svoje već postojeće fabrike u Valjevu, slovenačka kompanija „Gorenje“ gradi još jednu fabriku na oko 20 000 kvadratnih metara.

U Valjevu je već započeta izgradnja ove fabrike u kojoj će se proizvoditi rashladni uredjaji, a biće  zaposleno i 400 novih radnika.

Posebno zadovoljstvo zbog započete investicije izjavio je ministar Dinkić, a prema ugovoru država je obezbedila podsticaje u iznosu od 10 000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu.

Dinkić je takodje dodao da proizvodnja u Valjevu beleži rekord i da proširenje stiže u pravi čas.

On je još pozvao sve lokalne samouprave koje žele da slede primer Valjeva, da oslobode investitore plaćanja odredjenih taksi i naknada jer će im se to višestruko vratiti kroz budžet.

Za sada je plan da se fabrika stavi pod krov do sredine novembra, a da se sa probnom proizvodnjom počne od 15. januara. Konačno, puna proizvodnja se očekuje od 1. februara.

U planu je da se postigne proizvodnja od milion rashladnih uredjaja godišnje, na šta je ministar dodao da je takodje bitno što će se proizvedena roba uglavnom izvoziti.

Kompanija „Gorenje“ koja pored postojeće fabrike u Valjevu, koja ima 680 zaposlenih, ima i fabrike u Staroj Pazovi i Zaječaru, a sa budućom fabrikom u Valjevu, u Srbiji će u proizvodnji gorenjevih fabrika biti zaposleno 1500 ljudi.