Vesti iz trgovine

SPARAustrijski SPAR odlučio je da gradi hipermarkete u Srbiji, a očekuje se da uskoro otvore kancelariju u Beogradu.

Predstavnici SPAR-a, jednog od najvećih svetskih lanaca hipermarketa, uskoro će doći u Srbiju, gde će najpre otvoriti kancelariju, a onda početi da traže lokaciju i zemljište za izgradnju trgovinskih objekata, potvrđeno je danas za B92 u Ministarstvu trgovine i usluga.

„SPAR je odlučio da u Srbiji registruje firmu i žele da kupe zemljište, a gde će graditi i koliko objekata to je njihova odluka“, rečeno je u tom Ministsrstvu, u kojem su naveli da je interesovanje SPAR za srpsko tržište dugogodišnje i negirali da je takva odluka posledica izbora Borisa Tadića za predsednika Srbije.


Ministar trgovine i usluga Prdrag Bubalo razgovarao je pre nekoliko nedelja sa predstavnicima SPAR grupe u Beču, kada su mu oni preneli
zainteresovanost za investiranje u Srbiji i posle toga odlučili da počnu poslovanje kod nas, podsećaju iz tog Ministarstva.

„Njihove ambicije su da na početku dođu sa jednim velikim šoping centrom, sa nekoliko hiper marketa i da potom nastave svoj razvoj i u mnogim manjima sredinama, koje za sada nemaju trgovinu organizovanu na visokom standardu", rekao je tada Bubalo.

SPAR je najveći lanac supermarketa u Austriji, sa više hiljadu objekata, više od 500 ima u Italiji i oko 280 u Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj i Hrvatskoj i više od 25 hiljada zaposlenih.

Prema podacima sa internog sajta, SPAR je najveći svetski prehrambeni trgovinski lanac sa skoro 16.000 objekata u 34 zemlje.

Izvor