Vesti iz trgovine

metro_akcija-smallTri hiljade malih trgovinskih radnji širom Srbije uključilo se u program „Partnerski odnos sa kupcima“ u okviru kojeg METRO Cash & Carry pomaže nezavisnim vlasnicima trgovina da rekonstruišu svoj objekat, bolje organizuju proces prodaje i unaprede poslovanje.

Najveći veleprodajni lanac u Srbiji METRO Cash & Carry pokrenuo je program „Partnerski odnos sa kupcima“ 2009. godine sa ciljem da pomogne vlasnicima malih nezavisnih trgovinskih radnji da poboljšaju svoju konkurentnost, postanu atraktivniji krajnjim kupcima i tako opstanu na tržištu.

Program "Partnerski odnos sa kupcima" je započet uspešno pre tri godine u Srbiji, i veoma je posvećen da pomogne kupcima iz segmenta malih trgovina da postanu konkurentni na tržištu,  koje sve više naginje ka većim maloprodajnim formatima.

U sklopu ovog programa vlasnicima radnji prenosi se znanje sticano 45 godina širom sveta u vezi sa preuređenjem prostora, pravilnim odabirom asortimana, izlaganjem i skladištenjem robe. Od ovog programa veliku korist imaju i krajnji kupci, koji u malim trgovinama dobijaju kvalitetniju uslugu –rekao je Kristijan Hilkema, član uprave METRO Cash & Carry Srbija.

Ovaj program sastoji se od čitavog niza predavanja i radionica tokom kojih vlasnici radnji dobijaju praktična znanja korisna za svakodnevno poslovanje. U objektima METRO Cash & Carry obezbeđene su posebne prostorije namenjene edukaciji trgovaca i „pokazne prodavnice“ u kojima vlasnici radnji mogu da vide kako trgovina sa unetim izmenama izgleda. Stručnjaci METRO Cash & Carry odlaze i u objekte čiji su vlasnici uključeni u program „Partnerski odnos sa kupcima“ i daju im konkretna rešenja za rekonstrukciju, organizaciju i brendiranje objekta.

Dosadašnje iskustvo pokazuje da su nezavisne trgovine uključene u ovaj program, promenama asortimana i izlaganja robe imali prosečno povećanja prodaje od 20%. Mali trgovci uključeni u projekat su poboljšali svoje poslovanje, a krajnjim kupcima omogućili dobar asortiman proizvoda i kvalitetniju uslugu.