Vesti iz trgovine
Lidl_HrvatskaLidl diskontni lanac iz Nemačke trenutno u Srbiji istražuje dvadesetak lokacija u kojima planira da otvori svoje objekte.

Nezvanično, dva grada u kojima će sigurno biti izgrađeni supermarketi su Novi Sad i Valjevo,  inače već krajem maja ove godine govorilo se da će taj lanac poslovanje u Srbiji započeti iz Novog Sada.
Lidl je poslovanje u Srbiji registrovao 22. decembra 2010. godine.
Lidl će najverovatnije biti prvi lanac hard-diskonta koji dolazi u Srbiju. Za razliku od država u okruženju u kojima posluje par diskontnih lanaca (Aldi, Kaufland...) u našoj zemlji još uvek ne posluje nijedan diskontni lanac, a te su prodavnice prilično jeftinije od konkurencije.


Začeci Lidla sežu u tridesete godine 20. stoleća, kada je kompanija osnovana u  mestu Schwäbischen pod nazivom Lidl & Schwarz Lebensmittel-Sortimentsgroßhandlung. Kasnije su se aktivnosti razdvojile na područje diskontnih trgovina prehrambenim proizvodima koje je preuzela tvrtka Lidl te na područje samoposluga i trgovačkih centara kao što su  Kaufland i  Handelshof. Danas Lidl, kao deo grupacije Schwarz, spada među 10 vodećih nemačkih maloprodajnih trgovina. Lidl širom Evrope ima više od 9.000 prodavnica i posluje u više od 20 zemalja.