Vesti iz trgovine

organic_vegetablesU subotu, 9. jula, otvorena je prva organska pijaca u Beogradu. Na platou ispred pijace u Bloku 44 kupci su imali priliku da nađu kvalitetne organske namirnice koje su proizvedene bez upotrebe pesticida i čiji je nutritivni sadržaj bogatiji od neorganskog voća i povrća.

Pijacu organske hrane otvorio je direktor JKP "Pijace" Dragan Pušara, a otvaranju je prisustvovala i Nada Mišković, predsednica Nacionalne Asocijacije za razvoj organske proizvodnje "Serbia organica". "Uvažavajući potrebu građana, kao i potrebu da pijace poboljšaju ponudu u saradnji sa svim reprezentativnim asocijacijama i organizacijama, otvorili smo prvu pijacu organske hrane u Beogradu", izjavio je Pušara, dodavši da je ovo uvod u otvaranje još pijaca ovakvog tipa u sklopu kojih će se prodavati regionalni brendovi i antikviteti.

Nada Mišković, predsednica Nacionalne asocijacije za razvoj organske hrane "Serbia organica" istakla je da sertifikovani organski proizvodi moraju da budu obeleženi oznakom "Organski proizvod", kao i kodom ovlašćene organizacije i prepoznatljivim nacionalnim znakom.

 

Otvaranju su prisustvovali i stručnjaci pružajući informacije građanima u vezi sa zdravom ishranom. Otvaranje su pomogli Ministarsto poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.