JYSK logo

Vesti iz trgovine

Danski lanac Jysk nastavlja da investira u širenje maloprodajne mreže, kao i u modernizaciju postojeće.

Danski maloprodajni lanac Jysk je tokom prošle godine nastavio snažnu ekspanziju u Srbiji i regionu. Na srpskom tržištu, Jysk je otvorio dve nove prodavnice koje se nalaze u Novoj Pazovi i Vrbasu, kao i deset modernizovanih prodavnica po novom skadinavskom konceptu. Najveći broj objekata otvoren je u Hrvatskoj koja je dobila nove Jysk prodavnice na šest lokacija, dok je četrnaest prodavnica dobilo novi koncept. Slovenija je tokom prošle godine dobila jednu novu i tri modernizovane prodavnice. Jysk je investirao i na tržištu Bosne i Hercegovine otvarajući jednu prodavnicu na novoj lokaciji, kao i pet na dosadašnjim lokacijama koje su dobile nove visoke standarde.

jysk pazovaOtvaranje Jysk prodavnice u Novoj Pazovi

JYSK je deo grupacije Lars Larsen Group u porodičnom vlasništvu sa ukupnim prometom od 5,9 milijardi evra u finansijskoj godini 2021./22. dok je JYSK u finansijskoj godini 2022./23. ostvario promet od 5,2 milijardi evra.

Osnivač JYSK-a, Lars Larsen, otvorio je prvu JYSK prodavnicu u Danskoj 1979. godine. Danas JYSK ima 31.000 zaposlenih. Kompanija posluje u 48 zemalja sa više od 3300 prodavnica.