Vesti iz trgovine

Mr BricolageFrancuski lanac hipermarketa "Msje Brikolaž" (Mr. Bricolage), po principu "uradi sam", počeće 16. juna u Nišu izgradnju svog prvog prodajnog objekta u Srbiji, a taj projekat je vredan oko devet miliona evra.
Objekat površine 5.800 kvadratnih metara biće izgrađen do novembra i predstavlja prvu u nizu investicija na srpskom tržištu kompanije "Briko Spec", koja je u stoprocentnom vlasništvu francusko-bugarske kompanije "Doveri Briko".

Posle puštanja u rad prvog "Msje Brikolaž" objekta, saopštila je ta kompanija, biće otvoreno 90 novih radnih mesta u Nišu, čime će u ovom periodu svetske ekonomske krize biti dat zamajac daljem razvoju niškog regiona.

Planovi "Msje Brikolaža" na srpskom tržištu su veoma ambiciozni, tako da će u naredne tri godine otvoriti još pet hipermarketa, čija će ukupna vrednost biti oko 40 miliona evra. "Msje Brikolaž" je među četiri najveća svetska lanca hipermarketa, koji u svojoj ponudi ima preko 40.000 artikala za uređenje kuće, bašte i poslovnog prostora po principu "uradi sam". Taj lanac posluje poredstvom mreže od 550 prodavnica širom sveta i zapošljava oko 10.000 ljudi. Grupa je izgradila dobre odnose sa lokalnim partnerima, što im omogućava da ostvare dugoročno saradnju sa njima, pa je tako sa bugarskim partnerom prisutna u toj zemlji sa lancom od 10 hipermarketa. Planovi kompanije su da proširi svoje poslovanje u Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru.

Izvor: Mondo