Dr.Max apoteka

Vesti iz trgovine

Postignut je dogovor o preuzimanju apoteka izmedju Dr.Max lanca apoteka i najvećeg privatnog zdravstvenog sistema MediGroup.

Lanac apoteka Dr.Max koji je u Srbiji prisutan od 2017. godine, trenutno poseduje tristotine apoteka širom Srbije, odlučio je da preuzme i osam apoteka koje poseduje MediGroup. U okviru MediGroup privatnog zdravstvenog sistema u Srbiji posluje dvanaest domova zdravlja, tri poliklinike, dijagnostički centar, opšta bolnica, dve specijalne bolnice kao i sedamdesetsedam laboratorijskih punktova.

Generalna direktorka MediGroup, Marijana Vasilesku, ovom prilikom je izjavila: „Ponosni smo da uspostavimo saradnju sa renomiranim apotekarskim lancem Dr.Max koji prati savremene trendove i konstantno radi na razvoju novih usluga. Građanima je pored vrhunske medicinske usluge veoma važno da imaju sveobuhvatnu ponudu na jednom mestu, što uključuje i dostupnost lekova i pratećih proizvoda. Verujem da smo još jednom pokazali posvećenost potrebama naših sugrađana“.

MediGroup opsta bolnicaOpšta bolnica MediGroup

Dok je CEO kompanije Dr.Max u Srbiji, Daniel Shull želeo da se osvrne na važnost ovog partnerstva u mogućnosti pristupačnosti i dostupnosti zdravstvene zaštite i izbora lekova na većem broju lokacija.

„Veoma sam zadovoljan činjenicom da smo našu mrežu apoteka uvećali preuzimanjem apoteka iz MediGroup sistema. Radujemo se novim kolegama i želimo im dobrodošlicu u Dr.Max. Ova saradnja je ipak mnogo više od obične poslovne transakcije. Mi je vidimo kao priliku da kroz saradnju sa stručnjacima iz MediGroup sistema zajednički nastavimo da unapređujemo kvalitet i pristupačnost zdravstvenoj zaštiti u zemlji. Ponosni smo na široku ponudu proizvoda najvišeg kvaliteta, odličnu uslugu i atraktivne cene. Nemam sumnje da će pacijenti u Srbiji imati koristi od saradnje dve kompanije koje se ističu svojim profesionalizmom i savremenom poslovnom filozofijom“, izjavio je Shull.