Lidl - pet godina poslavanja u Srbiji

Vesti iz trgovine

Pre tačno pet godina građani Srbije su po prvi put dobili priliku da zakorače u novootvorene Lidl prodavnice.

Od dolaska na tržište Lidl je u Srbiji investirao više od 550 miliona evra, izvezao srpske robe u vrednosti većoj od 30 miliona evra i zaposlio više od 3.300 ljudi.

Ovim povodom generalni direktor kompanije Lidl Srbija Dragan Čigoja je izjavio: „Kada se osvrnemo na prethodnih, tržišno gledano, ne baš lakih pet godina, sa ponosom mogu da kažem da smo sa istim žarom otvorili svih 67 prodavnica u 38 gradova. Prema Gfk istraživanju za 2023. godinu* Lidl je na prvom mestu po proceni sveukupnog zadovoljstva potrošača i to je ono što nas motiviše da nastavimo da u ponudi svakodnevno imamo proizvode najboljeg odnosa cene i kvaliteta, kao i da i dalje osluškujemo potrebe naših potrošača, ali i domaće privrede“.

Dodatno, nakon ulaska na tržište Srbije, Lidl je u svoj stalni asortiman uvrstio liniju proizvoda „S ljubavlju, domaće“, koji se sastoji isključivo od proizvoda domaćih dobavljača, a koje pored srpskog porekla, odlikuju i visok nivo kvaliteta i specifična svojstva. Oko 100 različitih proizvoda deo su asortimana ove posebnog brenda.

Domaći dobavljači su u asortimanu Lidl Srbija zastupljeni sa više od 600 proizvoda, što kroz lokalno poznate marke, što kroz proizvode koji se prodaju pod Lidl brendovima. Do sada je Lidl, zahvaljujući distribuciji domaćih proizvoda, u maloprodajnu mrežu u regionu i pojedinim zemljama Evrope, u inostranstvo izvezao robu u vrednosti većoj od 30 miliona evra.

O Lidlu:

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 12.200 prodavnica, kao i više od 220 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji sveta. Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno posluje kroz dva logistička centra u Novoj Pazovi i Lapovu koji su zaduženi za snabdevanje 67 prodavnica u 38 različitih gradova, i upošljava više od 3.300 ljudi. Dugoročni planovi se zasnivaju na dodatnoj ekspanziji poslovanja i pružanju jedinstvenog iskustva kupovine, sa krajnjom težnjom da potrošačka korpa uporednog kvaliteta u Lidlu bude najpovoljnija.