Vesti iz trgovine

Lidl Beograd CentarKompanija Lidl nastavlja sa širenjem svoje maloprodajne mreže, otvaranjem još jedne prodavnice u nizu u našoj zemlji.

Naime, nova Lidl prodavnica otvoriće se 8. septembra u Beogradu, tačnije na adresi Bulevar despota Stefana 99. Novi objekat nalazi se u centru Beograda, prostire se na 1 400 kvadratnih metara prodajne površine, a u prizelju se nalazi garaža sa oko 110 parking mesta, što omogućava lakšu kupovinu.

U novom objektu zaposleno je 25 novih radnika. U ponudi se nalazi asortiman od oko 1 800 proizvoda, kao i sezonski aktuelne ponude i tematske nedelje, poput onih inspirisanih italijanskom, francuskom i azijskom kuhinjom.

Rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija, Martina Petrović je ovim povodom izjavila: „Ovo je lokacija za koju su potrošači pokazivali najviše interesovanja, pa mi je izuzetno drago što mogu da najavim da će vrlo uskoro Beograđani moći da se, na ovoj centralnoj i prometnoj lokaciji, svakodnevno snabdevaju u Lidlu, po povoljnim cenama“.

Veoma posebno kod nove Lidl prodavnce je to što je objekat osmišljen i izgrađen kao „zelena“ prodavnica. Naime, kreiranjem dela zelenog zida, kao i zelenog krova u sklopu prodavnice, ovaj beogradski kvart će biti bogatiji vegetacijom koja doprinosi prečišćavanju vazduha, kao i manjem zagrevanju površina, čime će se umanjiti emisija ugljen-dioksida.

Kao i druge Lidl prodavnice i nova prodavnica se takođe snabdeva "zelenom" energijom, koja se dobija isključivo iz obnovljenih izvora. U sklopu gradnje nove prodavnice u centru Beograda, rekonstruisane su i okolne pešačke staze i zelene površine, a u izgradnji je angažovano više od 20 domaćih podizvođača.

Radno vreme nove Lidl prodavnice u Beogradu na adresi Bulevar despota Stefana 99, biće svakog dana od 08 do 22 časova.

O Lidlu:

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa više od 12.000 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 61 prodavnicu u 35 gradova širom zemlje.