JYSK

Vesti iz trgovine

Međunarodni maloprodajni lanac JYSK povećao je plate zaposlenima u prodavnicama u Srbiji u proseku za 26 odsto.

Ivan Protega, Retail manager i član Uprave JYSK-a za Srbiju i Sloveniju, istakao je da je briga o zaposlenima jedna od strateških odrednica poslovanja ove kompanije.

“Zaposleni u JYSK-u su naša najveća snaga, pa se tako trudimo da im obezbedimo pozitivno radno okruženje i da budemo konkurentni u visini plata. Ponosni smo na činjenicu i da imaju mogućnost da ostvare bonuse u zavisnosti od rasta prometa pojedine radnje u odnosu na prethodnu godinu. Da podsetimo, prošle godine JYSK je isplatio bonus veći od 50 miliona dinara zaposlenima u prodavnicama. Trenutno zapošljavamo više od 400 ljudi i izuzetno sam srećan što mogu da najavim značajno povećanje plata našim zaposlenima u prodavnicama, bez obzira na poziciju na kojoj rade”, rekao je Protega.

Ivan ProtegaIvan Protega

Pored navedenog povećanja plata i neograničenih bonusa, JYSK kontinuirano ulaže u edukaciju zaposlenih kroz različite razvojne programe koji pružaju priliku za napredovanje na više pozicije. Kao i do sada, cilj kompanije je da 90 odsto menadžerskih pozicija popunjava sa zaposlenima koje su gradili interno tokom vremena, kako bi se omogućio napredak onih koji JYSK vide kao dugogodišnjeg poslodavca i partnera.

Jysk timJysk tim

Prva JYSK prodavnica otvorena je u Danskoj 1979. godine, a danas ova kompanija posluje u preko 50 država sa više od 3.100 prodavnica i webshopova. U Srbiji JYSK ima 41 prodavnicu, a u najavi je otvaranje još četiri nove do kraja godine.