Ekspanzija JYSK-a u Srbiji - u planu prodavnice na četiri lokacije

Jysk XL Novi Sad

Prva JYSK XL prodavnica u Srbiji svečano je otvorena u Novom Sadu.

JYSK XL prodavnica koja se nalazi u BIG šoping centru nudi potpuno novi koncept koji kupcima pruža unapređeno iskustvo kupovine, preglednost, širi asortiman i inspirativniji koncept izlaganja.

Prostor XL radnje prostire se na nešto više od 1.400 kvadratnih metara, a osim većeg prodajnog prostora, kupci po prvi put imaju priliku da vide i kupe artikle koje JYSK ima u svojoj prodaji isključivo putem webshop-a.

„Iako online kupovina postaje sve veći trend, pre donošenja odluke o kupovini, kupci vole da vide i isprobaju proizvode uživo. Pogotovo ako se radi o nekom većem komadu nameštaja kao što je krevet ili sofa. Upravo je XL format prodajnog prostora idealno rešenje za takvu vrstu potreba“ izjavio je Ivan Protega, Retail Manager za JYSK Slovenija i Srbija, povodom svečanog otvaranja prve JYSK XL radnje i dodao: „Fleksibilnost u poslovanju i odgovaranje na potrebe kupaca su naš primarni fokus. Uz aktuelne tržišne trendove, kontinuirano radimo na unapređenju kvaliteta proizvoda, ali i na brojnim uslugama.“

Kompanija JYSK je odabrala Srbiju za jedno od prvih tržišta u regionu za predstavljanje novog XL formata prodavnica, a najavljeno je i otvaranje četiri nove radnje u narednih godinu dana.

O Jysk-u:

JYSK je međunarodni lanac prodavnica sa skandinavskim korenima koji prodaje sve za dom. Prva prodavnica otvorena je u Danskoj 1979. godine, a danas JYSK ima preko 3.000 prodajnih prostora i 26.500 zaposlenih u 51 državi. U vlasništvu je porodice danskog trgovca Larsa Larsena, koji poseduje nekoliko kompanija sa ukupnim godišnjim prometom od 4.8 milijardi evra, dok promet konkretno kompanije JYSK iznosi 4.1 milijarde evra.