Vesti iz trgovine

Jysk kampanjaJYSK je krenuo u najveću globalnu kampanju kojom zapošljava nove rukovodioce prodavnica.

U februaru 2021. JYSK je dostigao cilj od 3000 prodavnica širom sveta. Kako bi to proslavio i nastavio da ostvaruje put ka novom cilju od 5000 prodavnica, kreće u dosad najveću kampanju za zapošljavanje.

I u Srbiji JYSK traži nove kolege i trenutno posluje sa 39 prodavnica, a uskoro je u planu otvaranje još četiri nove.

Kampanja će se komunicirati interno i eksterno putem medijskih kanala kao što su LinkedIn, Facebook, Instagram i YouTube sa oglasima, video snimcima i kvizom, a sve pod sloganom „Da li želite da se pridružite našem timu od 3000 rukovodilaca prodavnica?“
Rukovodioci prodavnica su ponosni na to što su učestvovali u kampanji, a na pitanje šta bi poručili novim budućim kolegama, Petar Kovačević, rukovodilac prodavnice iz Novog Sada je poručio „Donesi predanost, čekaju te mogućnosti! I to je u JYSK-u zaista tako. Trud se prepoznaje i nagrađuje i moj put u JYSK-u je jedan od takvih primera.“

Veliko istraživanje sprovedeno među rukovodiocima prodavnica:

Ko su najbolji primeri na koje treba da se ugledate ako razmišljate o promeni posla ili novom radnom mestu? Naravno, oni koje već rade na sličnim poslovima, u vama poželjnoj kompaniji i koji su uspešni u svom poslu.

Odgovore na baš takva pitanja dalo je međunarodno istraživanje sprovedeno krajem 2020. godine među 3000 rukovodilaca JYSK prodavnica, koje je poslužilo kao podloga za osmišljavanje koncepta kampanje.

U Srbiji je u istraživanju učestvovalo 28 rukovodilaca prodavnica koji već upravljaju svojim timom. Ovo jedinstveno istraživanje pomoglo je JYSK-u da sazna još više o tome koje se osobine i hobiji podudaraju sa osobinama tipičnog rukovodioca prodavnice u JYSK-u kako bi privukli najbolje kandidate koji će se pridružiti velikoj JYSK porodici u ostvarivanju novog plana ekspanzije od 5000 prodavnica.

„Rezultati sprovedenog istraživanja naučili su nas nešto novo o rukovodiocima prodavnica, njihovim hobijima i interesima i postavili su čvrste temelje za kampanju koja će, verujem, privući mnogo kvalitetnih kandidata i novih kolega“, izjavila je Jadranka Čulo Petrovčić, Rukovodilac ljudskih potencijala u JYSK-u Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija.

Neke od zanimljivosti o rukovodiocima prodavnica u JYSK-u:

    • Prirodan vođa je, vođen rezultatima, pozitivan, odlučan, uverljiv i spreman na rizik
    • Rukovodilac prodavnice u JYSK-u u proseku ima 29 godina i 14 godina obrazovanja
    • 90 odsto rukovodilaca održava kondiciju i živi aktivno
    • 86 odsto rukovodilaca je zainteresovano za kuvanje
    • 63 odsto svih rukovodilaca prodavnica u JYSK-u ima partnera sa kojim živi u         zajedničkom domaćinstvu
    • 93 odsto rukovodilaca zanima uređenje interijera