Jysk preuzeo objekat Lidla - ekspanzija u Srbiji i regionu

JYSK Rumunija

Danski maloprodajni lanac Jysk otvara dve nove prodavnice u Rumuniji. Nešto ranije otvoren je najveći distributivni centar u Bugarskoj, kao i prodavnice na novim lokacijama. U narednom periodu očekuje se otvaranje i novih objekata u Beogradu.

Jysk, danski lanac za uređenje doma, nastavlja ekspanziju u Srbiji i regionu. Uz nove maloprodajne objekte danska grupa je nedavno otvorila i najveći ditributivni centar u jugoistočnoj Evropi, smešten u Bugarskoj. Jysk ulazi na nova tržišta i beleži rast prodaje na globalnom nivou, uz širenje maloprodajne mreže sa novim 3.0 konceptom prodavnice.

Rumunija: Jysk nastavlja širenje maloprodajne mreže u Rumuniji sa dve nove prodavnice. Od 20. februara Jysk je svojim kupcima u Bukureštu dostupan i na lokaciji nove prodavnice koja se nalazi na mestu nekadašnjeg Lidl marketa. Prodavnica je urađena po novom 3.0 konceptu i prostire se na 1580 kvadrata. Jysk u Rumuniji nastavlja da investira i u Temišvaru otvaranjem još jedne prodavnice koja zauzima 1400 kvadrata prodajnog prostora.

Bugarska: Uz sedam novih prodavnica u Bugarskoj Grupa Jysk dolazi na ukupno 30 lokacija širom zemlje. Jysk je nedavno u Bugarskoj otvorio najveći distributivni centar u Jugoistočnoj Evropi. Ovo je osmi logistički centar Jysk-a u Evropi i smešten je na 13 km od Sofije. Centar se prostire na ukupno 95.000 kvadrata i nalazi se na parceli od 303.000 kvadrata. U prvoj fazi rada plasiraće robu u 80 prodavnica u Bugarskoj, Srbiji i Grčkoj, dok će nakon poslednje faze i potpunog operativnog rada ditribuirati robu u 320 prodavnica na Balkanu.

Srbija: Jysk će uskoro nastaviti da investira i na srpskom tržištu otvaranjem nove prodavnice u Beogradu koja će se nalaziti u nedavno otvorenom Big Parku na Karaburmi. U nedavnom intervjuu za Retail Serbia i Retail Magazin, Zoran Malešević, Retail Manager Jysk Srbija, je izjavio da kompanija u Srbiji beleži dvocifreni rast prodaje, kao i da su planovi da svojim kupcima budu dostupni na 60 lokacija širom zemlje.