Ekspanzija Lidla u Beogradu: posle Zemuna, kompanija planira širenje u Novom Beogradu, Železniku, Karaburmi, Bulevaru kralja Aleksandra...

Lidl

Kompanija Lidl Srbija, otvorila je svoju osmu prodavnicu u Beogradu, na adresi Tošin bunar 41. Kompanija planira da svoju ekspanziju u glavnom gradu nastavi na još nekoliko atraktivnih lokacija.

30-a po redu Lidl prodavnica u Srbiji, otvorena je u Beogradu na adresi Tošin bunar 41. U novootvorenom savremenom diskontu Lidl je pripremio asortiman od preko 1.600 proizvoda.

„Lidl u Beogradu već ima osam prodavnica koje uspešno posluju, što je za nas dokaz da smo sa potrošačima uspeli da ostvarimo odnos obostranog poverenja. To nas veoma raduje, i verujemo da će i prodavnica na Tošinom bunaru nastaviti sa tom pozitivnom praksom“, izjavila je rukovodilac Korporativnih komunikacija Lidla Srbija Martina Petrović.

Kompanija Lidl Srbija u Beogradu izvodi i radove na izgradnji druge po redu prodavnice na Novom Beogradu koja će poslovati pod Metropol konceptom, a prostiraće se na više od 5.000 kvadrata ukupne i na oko 1.500 kvadrata prodajne površine. Nemački diskonter će uskoro otpočeti i izgradnju prodavnice u Železniku, a u planu je i otvaranje prodavnica na još nekoliko lokacija širom grada.

Nezvanično, kompanija Lidl će do kraja tekuće ili početkom sledeće godine otpočeti izgradnju i prodavnice na uglu ulica Bulevar despota Stefana i Cvijićeve. Lidl bi od 2020. mogao da bude prisutan i na kupljenim lokacijama na Karaburmi, Bulevaru kralja Aleksandra, kao i na nekoliko lokacija u glavnom gradu na kojima bi poslovao sa City konceptom prodavnica koje su karakteristične po tome što koriste već izgrađene zgrade i prostiru se na oko 600 kvadrata prodajnog prostora i sa delimično izmenjenim asortimanom.

O kompaniji LIDL:
Kompanija Lidl deo je nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta i broji više od 287.000 zaposlenih. Na osnovu nacionalnih nagrada za najboljeg maloprodavca u više zemalja Evrope, Lidl je nosilac priznanja „Retailer of the Year Europ” za 2018/2019. Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 30 prodavnica u 22 grada širom zemlje.