SP marketi prave ekspanziju u Vojvodini

Senta Promet ulaz

SP marketi - Senta Promet pravi snažnu ekspanziju od početka godine otvaranjem četiri nova marketa na području Vojvodine.

Domaći maloprodajni lanac SP marketi - Senta Promet, pravi snažnu ekspanziju na području Vojvodine u kojoj je od početka tekuće godine otvorio četiri nova marketa. Novootvoreni SP marketi se nalaze u Bečeju, na adresama Petefi Šandora 57 i Zoltana Čuke 2, u Adi na adresi Save Kovačevića 1, kao i u Kikindi, na adresi Cara Dušana 161. SP trenutno poseduje maloprodajnu mrežu od preko 60 marketa u više od 27 mesta u Vojvodini, među kojima su Senta, Bečej, Horgoš, Kanjiža, Kikinda, Mol, Novi Kneževac, Čoka i druga mesta. Domaći lanac je uveo i EASY BUY sistem plaćanja koji uz korišćenje Easy Buy kartice omogućava plaćanje robe do 90 dana.

SP marketi su osnovani 1946. godine otvaranjem prvih objekata u Senti. 2002. godine trgovačka kompanija je privatizovana i otpočinje širenje prodajne mreže u bačkom i banatskom okrugu. Kompanija trenutno zapošljava oko 500 radnika i posluje pod okriljem asocijacije trgovaca DTL (Domaćeg Trgovačkog Lanca) koja okuplja 12 trgovinskih lanaca koji posluju sa oko 600 objekata i zapošljavaju više od 4.500 radnika.