Posle Delta Planet Mall-a, nemačka Rewe Grupa otvara nove supermarkete širom Bugarske i pravi ekspanziju

Billa

Nemačka Rewe Grupa, planira da nakon nedavno otvorenog supermarketa u Varni nastavi snažnu ekspanziju otvaranjem prodavnica i većeg formata.

Austrijski maloprodajni lanac Billa, koji posluje u sastavu nemačke Rewe Grupe, planira da nakon nedavno otvorenog supermarketa u Varni koji se nalazi u sklopu Delta Planet Mall-a, nastavi snažnu ekspanziju na bugarskom tržištu. Kompanija je u novootvorenom supermarketu u Varni koji se prostire na 1.150 kvadrata prodajnog prostora potrošačima ponudila širok asortiman raznovrsnih artikala. Delta Planet Mall u Varni je drugi po veličini šoping centar u Bugarskoj u koji su Delta Real Estate i AP Investment investirali više od 120 miliona evra. Billa Delta Planet Varna je 125. poslovnica u Bugarskoj, a iz kompanije su saopštili da planiraju snažnu ekspanziju i sa objektima većeg formata.

"Prisustvo Billa supermarketa u modernim tržnim centrima je sve snažnije, što ukazuje da je naša kompanija pouzdan partner za investitore. Oduševljeni smo što je nakon 10. godina rada u Varni, naš lanac od sada prisutan i u sklopu Delta Planet Mall-a. Ovaj supermarket se savršeno uklapa u celokupni tržni centar i na najbolji mogući način će odgovoriti na zahteve modernih kupaca. Prodavnica je izuzetno pogodna za svakodnevnu kupovinu i nudi širok asortiman proizvoda“, izjavio je direktor Billa prodaje u Bugarskoj, Ivailo Petrov.

Rewe Grupa planira da uskoro otvori još dve prodavnice većeg formata koje će se nalaziti u sklopu The Mall i Paradise Centru, na mestu nekadašnjih hipermarketa Carrefour koji su u Bugarskoj poslovali sa kompanijom Marinopoulos i njenom filijalom na Balkanu CMB koja je bila zadužena i za operacije u Srbiji.

Budući Billa supermarket u sklopu The Mall-a centra u Bugarskoj biće otvoren 27. maja. Jedna od najvećih prodavnica nemačke Grupe na bugarskom tržištu prostiraće se na 2.450 kvadrata prodajnog prostora. Nekadašnji hipermarket Carrefour prostirao se na ukupno 15.000 kvadrata, pa će u preostalom prostoru svoje objekte otvoriti i drugi trgovci u skoro svim kategorijama - odeće, obuće, igračaka, pribora, nameštaja...

Austrijska Billa je danas deo nemačke Rewe Grupe koja posluje sa više od 12.000 prodavnica, od kojih 2.500 u Austriji. U okviru Grupe posluju diskonti Penny, supermarketi Merkur, Rewe supermarketi, Bipa drogerije i drugi lanci. Billa je ispitivala tržište Srbije, ali nije zvanično najavila i svoj dolazak.