Vesti iz trgovine

LidlKompanija Lidl Srbija planira da nastavi snažnu ekspanziju na srpskom tržištu. Pored novih marketa u Vrbasu i Paraćinu, veliki broj novih objekata gradiće se i u Beogradu.

Lidl prodajna mreža u Srbiji bogatija je od 11. aprila za dva nova marketa, u Vrbasu i Paraćinu. Nemački diskonter koji na srpskom tržištu posluje od oktobra prošle godine planira da nastavi snažnu ekspanziju u glavnom gradu. U planu kompanije je da u Vojvođanskoj ulici na Novom Beogradu izgradi novu Metropol prodavnicu koja će se prostirati na više od 5.000 kvadrata, od čega će market koji će se nalaziti na spratu zauzimati prodajnu površnu od preko 1.000 kvadrata. Rok za završetak radova na novoj prodavnici je septembar 2019. godine. Prva Lidl Metropol prodavnica otvorena je krajem prošle godine na Čukarici. Isti objekat bi trebao da se gradi i na kupljenoj lokaciji u Bulevaru Despota Stefana.

Kompanija Lidl nedavno je započela izgradnju marketa u Zemunu koji će se nalaziti u Tošinom bunaru, br. 41. Predviđeno je da radovi na izgradnji prvog Lidl marketa u Zemunu budu završeni do 22. avgusta. U pitanju je standardni tip Lidl objekta, prizemnog tipa, sa ukupnom neto površinom od 2.232 kvadrata. Kompanija je ovakav tip objekata prizemnog tipa, počela da otvara u drugoj fazi svoje ekspanzije u Srbiji, dok se isti grade i u Hrvatskoj, Litvaniji, ali ne i u Grčkoj, Rumuniji u kojima se i dalje grade objekti P+1 koji imaju veću količinu prirodne svetlosti, dok je unutrašnjost marketa skoro u potpunosti ista.

Lidl trenutno gradi nove markete u više gradova širom Srbije, pa se očekuje da nove objekte dobiju uskoro Sremska Mitrovica, Obrenovac i drugi gradovi.

Lidl je deo nemačke Schwarz Grupe koja beleži promet od preko sto milijardi evra na godišnjem nivou. U regionu Lidl posluje u Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj. Rumunska filijala je 28. marta otvorila novu prodavnicu koja zauzima 1.300 kvadrata prodajnog prostora i zapošljava 25 radnika. Lidl u Rumuniji ima više od 240 prodavnica, a u planu je otvaranje više od 30 novih i modernizacija postojeće maloprodajne mreže.