Cora najavila nove hipermarkete u našem regionu

Cora

Francusko - belgijski trgovinski lanac Cora planira da otvori nove hipermarkete u Rumuniji, najavio je Thierry Destailleur, CEO Cora Romania.

Trgovinski lanac Cora koji posluje u okviru Louis Delhaize Grupe planira da poveća svoje prisustvo u Rumuniji otvaranjem novih hipermarketa. Thierry Destailleur, CEO Cora Romania je izjavio: "Cora je zrela kompanija sa timom profesionalaca koji su spremni da u praksi razviju mrežu prodavnica i jačaju online segment. Istovremeno, mi preuzimamo pripremu mlade generacije da se nosi sa krizom radne snage, i u tu svrhu imamo brojna partnerstva sa institucijama u organizovanju kurseva obrazovanja”. Cora planira da u Rumuniji otvori nove hipermarkete i zaposli više stotina novih radnika.

Cora je u Rumuniji prvi hipermarket otvorila 2003. godine i danas posluje na 11 lokacija u Bukureštu i svim većim gradovima. Poslednjih godina kompanija se fokusirala na modernizaciju postojećih prodavnica i razvijanju online trgovine. Od 2017. godine Cora u Rumuniji beleži rast prodaje i pozitivne rezultate.

Francuski lanac je početkom 2000-tih i nakon detaljne analize hipermarketa u Segedinu doneo odluku da u saradnji sa domaćom srpskom kompanijom otvori hipermarket na Novom Beogradu. Trgovac je i 2005. godine pokušao da izgradi hipermarket u Krnjači, ali su brojni problemi i loša poslovna klima primorali retail investitora da povuče svoje poslovanje i odustane od investiranja na srpskom tržištu. Poznati trgovac je 2011. godine napustio Mađarsku prodajom svojih operacija francuskom konkurentu Auchan-u (Ošanu).

Cora je osnovana 1974. godine u Francuskoj i danas je deo Louis Delhaize Grupe sa hipermarketima u Francuskoj, Rumuniji, Belgiji, Luksemburgu i Egiptu.