Vesti iz trgovine

Pevec maketaHrvatski trgovinski lanac Pevec otvorio je prvi prodajni objekat u Srbiji, u koji je uloženo 40 miliona evra.
Predsednik Pevec grupe Zdravko Pevec izjavio je na otvaranju da je taj objekat, koji se nalazi u Beogradu, na Pančevackom putu, najveći koji je ta grupa do sada otvorila i prostire se na 40.000 kvadratnih metara i u ponudi ima 100 hiljada artikala.

Kako je rekao, market u Beogradu je 18. po redu prodajni objekat tog trgovinskog lanca, a u njemu će biti zaposleno 300 radnika. Pevec je naglasio da će sledeći objekat biti otvoren na Bežaniji, a nakon toga u planu su i svi veći gradovi u Srbiji.
"Nije bilo nijedne barijere koja bi zaustavila naš ulazak lanca na srpsko tržište", rekao je Pevec i dodao da su manji problem administratvne barijere, ali da te probleme imaju i u Hrvatskoj i u drugim zemljama.
Prema njegovim rečima, srpske firme su dobrodošle na tržištu Hrvatske, kao i srpski proizvodi. Direktor Pevec Srbija Milenko Marković rekao je da Pevec u Srbiji sarađuje sa 375 dobavljača, od čega je 80 odsto iz Srbije, kao i da je 55 odsto artikala srpskog porekla.

On je rekao da očekuje da će Pevec zadovoljiti potrebe potrošaca na srpskom tržištu, pre svega kvalitetom i povoljnim cenama.
U Hrvatskoj trgovinski lanac Pevec, koji prodaje opremu za domaćinstvo i hranu, zapošljava oko 4.000 radnika.

Grupa Pevec se osim trgovine bavi i logistikom, izgradnjom, ugostiteljstvom, projetovanjem i transportom. U okviru Pevec grupe posluje 12 preduzeća, od toga šest u Hrvatskoj, a ostalih šest u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i sada u Srbiji.

Izvor: B92