Da li Domaći Trgovački Lanac upada u krizu nakon napuštanja jedne članice?

DTL

Trgovački lanac Medius i zvanično je napustio asocijaciju nezavisnih trgovaca DTL (Domaći Trgovački Lanac), nezvanično saznaje portal Retail Serbia.

Najveći maloprodajni lanac na području Nove i Stare Pazove, Inđije, Batajnice i obližnjih mesta, Medius, napustio je asocijaciju nezavisnih trgovaca DTL ( Domaći Trgovački Lanac ), nezvanično saznaje portal Retail Serbia. Na zvaničnom sajtu DTL-a od sada je istaknuta informacija da asocijacija pokriva 12 članica, među kojima su Senta Promet, BB Trade, Morava, Leon, Tekijanka, VP Dima, Europrom, Podunavlje, Kastrum, Vum Šabac, Styline i Metalac Proleter. DTL trenutno posluje na više od 570 lokacija, a njegove članice zapošljavaju više od 4.500 radnika. U asortimanu se nalaze i robni brendovi To, Fina, Carsko pivo i Hit kozmetika. Od svih članica najveće investicije najavio je BB Trade sa PerSu marketima koji planira dalje širenje u Vojvodini, ali i dolazak u Beograd.

Medius trenutno posluje sa 21. maloprodajnim objektom. U sastavu kompanije posluje i sopstvena proizvodnja, a kako su još ranije prilikom otvaranja novih objekata istakli iz Mediusa, u planu je povećanje kapaciteta ali i širenje prodajne mreže.