Slovenački TUŠ otvorio 100. supermarket i najavio nove investicije

Tuš

Slovenački maloprodajni lanac Tuš otvorio je svoj 100. supermarket po redu, koji se nalazi u Mariboru. Iz kompanije su saopštili da će u narednom periodu širiti prodajnu mrežu.

Tuš Grupa je saopštila da će ostati fokusirana na svoje strateške aktivnosti - trgovinu. Jedan od stubova strategije je širenje i modernizacija maloprodajne mreže. U 2017. godini kompanija je otvorila 25 modernizovanih prodavnica, dok je godinu dana ranije otvoreno šest renoviranih prodavnica i jedan hipermarket. Tokom 2018. godine Tuš je objavio da je otvorio pet renoviranih i četiri nove prodavnice, među kojima su i one u području Štajerske u kojima je Tuš vodeći trgovac već 30. godine od svog osnivanja.

Novi Tuš supermarket Jadranska u Mariboru potpuno je prilagođen savremenom načinu kupovine. U ponudi se nalazi veliki izbor voća i povrća, mesara i veliki izbor delikatesa. Posebna ponuda obuhvata širok spektar slovenačkih proizvoda. Povodom otvaranja svoje 100. trgovine, Tuš je pripremio brojna akcijska sniženja, poklone i bogat zabavni program.

Tuš supermarketi u Srbiji zatvoreni su početkom 2011. godine, dok je poslovanje u Makedoniji povučeno pre godinu dana. Objekte u Beogradu i još nekoliko gradova širom Srbije preuzeo je Agrokor sa kompanijom Idea.