Vesti iz trgovine

TropicLider u maloprodajnom sektoru Republike Srpske, kompanija Tropic, osnovala je novu trgovačku kompaniju i zvanično ušla na tržište Federacije BiH otvaranjem prvog hipermarketa.

Kompanija Tropic osnovala je novu trgovačku kompaniju i zvanično ušla na tržište Federacije BiH otvaranjem prvog hipermarketa pod brendom Crvena Jabuka koji se nalazi u Kaknju. Objekat koji je svečano otvoren 20. oktobra prostire se na više od 2.000 kvadrata prodajnog prostora i zapošljava više od 60 radnika. U prodavnici savremenog koncepta koji još nije viđen u ovom mestu potrošačima nudi više od 15.000 raznovrsnih proizvoda. Predstavnici kompanije su istakli da je višegodišnji rad odeljenja razvojne kuhinje kao i usavršavanje domaćih i internacionalnih receptura rezultat posebne gastronomske ponude, ali i ponude poslastica i pekarskih proizvoda.

Najveći maloprodajni lanac u Republici Srpskoj i u proteklom periodu je aktivno širio mrežu svojih objekata i otvarao nova radna mesta. Podsetimo, Tropic je preuzeo i Delezove operacije u RS i najavio širenje maloprodajne mreže.

U sklopu kompanije posluje i lanac marketa mojMarket koji se u Banjalučkoj regiiji nalazi na više od 20 lokacija. Maloprodajni objekti se prostiru od 110 do 1.700 kvadrata.