Vesti iz trgovine

JyskKompanija JYSK nastavila je širenje maloprodajne mreže u Srbiji otvaranjem nove prodavnice u Zrenjaninu u kojoj je predstavljen novi koncept danskog trgovca.

Danski maloprodajni lanac Jysk predstavio je novi koncept i na tržištu Srbije otvaranjem nove prodavnice koja se nalazi u sklopu Aviv Parka u Zrenjaninu, a koja se prostire na 820 kvadrata prodajnog prostora i zapošljava sedam radnika. Iz kompanije su za portal Retail Serbia potvrdili da će nastaviti sa širenjem maloprodajne mreže u Srbiji i regionu sa sedam novih i dvanaest preuređenih prodavnica, od kojih će tri nove biti u Srbiji. Pored predstavljanja novog koncepta trgovine, Jysk je u novootvorenoj prodavnici u Zrenjaninu predstavio i nove inovativne kolekcije za uređenje doma.

„Ove sezone predstavili smo tri jedinstvena stila koja odlično izgledaju zasebno, a jednako dobro funkcionišu i kada se kombiniju međusobno. Veliku pažnju posvetili smo materijalima, bojama i zelenilu pri čemu je vidljiv snažan uticaj skandinavskog dizajna. Uz JYSK proizvode svako može da stvori skladan ugođaj u prostoru“, izjavila je Zvjezdana Novak, JYSK-ova menadžerka za prodaju i marketing.

Uvođenjem ovih trendova, kao i novog koncepta uređenja naših prodavnica, JYSK planira da nastavi pozitivan rast u Srbiji koji pokazuju ostvareni rezultati u protekloj godini. „Prošle sezone zabeležili smo rast prometa u totalu za 18,4 odsto, ali i rast kupaca za 21,7 odsto. Ovi poslovni rezultati koje smo ostvarili govore nam da smo na dobrom putu kojim ćemo ići i dalje. Stoga nam je plan da sledeće godine otvorimo tri nove trgovine, tako da će do kraja 2019. godine JYSK u Srbiji imati ukupno 33 trgovine. To je ujedno i najviši plan za ekspanziju od svih zemalja u regionu. Verujemo našim kupcima, baš kao što oni veruju u nas“, izjavio je Zoran Malešević, retail menadžer JYSK-a za Srbiju.

JYSK je internacionalni maloprodajni lanac koji prodaje ”sve za dom” i uvek ima sjajne ponude. JYSK je osnovao Lars Larsen, 1979. godine u Arhusu, Danska. Kompanija je i danas u Larsovom vlasništvu. Danas JYSK grupa obuhvata više od 2500 prodajnih objekata u 50 zemalja sveta. Godišnji promet grupe je približno 4,02 milijarde evra. Razvoj je stabilan i kontrolisan, a glavnu snagu čini više od 22000 zaposlenih.  

JYSK u Srbiji:

Početkom 2011. godine JYSK je otvorio svoju prvu prodavnicu u Srbiji, u Subotici. U nekoliko godina JYSK je proširio svoju mrežu prodavnica koja danas broji više od 30 prodavnica na području cele države. Uz neprestanu potragu za novim i atraktivnim lokacijama radi se i na preuređenju i osvežavanju postojećih prodavnica.