Snažna ekspanzija u najavi: ROBOT planira 30 novih hipermarketa u BiH

Robot Bosna

Kompanija Robot iz Bosne i Hercegovine uspešno nastavlja širenje maloprodajne mreže i povećava prisustvo na tržištu BiH otvaranjem još jednog hipermarketa. Iz Robota su najavili da planiraju još veću ekspanziju.

Robot je svečano otvorio hipermarket na 3.700 kvadratnih metara u Banovićima, koji je ujedno i najveći maloprodajni objekat u tom gradu. Kompanija je u izgradnju i opremanje novootvorenog hipermarketa investirala 5 miliona KM i otvorila 60 novih radnih mesta. Amina Brotlić, ispred kompanije Robot je istakla da sa ponosom otvaranju svoj 27. po redu hipermarket u kome kupci mogu da pronađu širok asortiman prehrane i tehnike. Ona je dodala da će kompanija u narednom periodu otvoriti 30 novih maloprodajnih objekata na celoj teritoriji Bosne i Hercegovine. „Širimo se i jačamo svoju poziciju na tržištu. Mi smo do sada imali dva objekta u Tuzli i ovo je treći na području Tuzlanskog kantona. Sudeći po odzivu posetioca i kupaca, prognoziramo odlične rezultate“, dodala je Brotlić.

Kompanija Robot osnovana je 1995. godine i danas je grupacija koja raspolaže sa više od 100.000 kvadrata prodajnog, proizvodnog i skladištenog prostora. Maloprodajni objekti Robota nude širok asortiman prehrambenih proizvoda, hemije, bele - audio i video tehnike, posuđa, alata, opremu za kupatila i ostalu robu široke potrošnje. U sklopu kompanije posluju i tržni centri koji pored hipermarketa poseduju parking, igraonice, barove, restorane i cvećare. Robot trenutno zapošljava više od 1.500 radnika i jedan je od najvećih maloprodajnih lanaca u Bosni i Hercegovini.

Odlaskom francuskog Intermarchea (Interexa), belgijskog Deleza i slovenačkog Tuša, tržište Bosne i Hercegovine u potpunosti preuzimaju domaći maloprodajni lanci. Pored kompanije Robot, najveći udeo poseduju Bingo, Tropic i mojMarket, Kort, regionalni Mercator, FIS, Namex, Best i drugi lanci.