DIS otvorio nove markete u Srbiji i najavio nove investicije u širenje maloprodajne mreže

dis

Kompanija Dis otvorila je dva nova marketa i time nastavila širenje svoje maloprodajne mreže, saopštavaju iz kompanije za Retail Serbia.

Dis je otpočeo svoje poslovanje u Paraćinu otvaranjem dva marketa, na adresama Vožda Karađorđa 10 i Tome Živanovića 43. Oba marketa, kako navode iz Dis-a, su modernog izgleda i moderno opremljeni, a prostiru se na po 300 kvadrata prodajnog prostora. U novim objektima domaćeg lanca asortiman je prilagođen potrebama potrošača i opremljeni su pijacama sa svežim voćem i povrćem, kao i sa mesarama sa svežim mesom. Na policama se može pronaći sve što jedan moderan koncept maloprodajnog objekta pruža. Broj zaposlenih je adekvatan kvadraturi i potrebama marketa. Povodom otvaranja novih marketa Dis je organizovao tradicionalnu akciju u kojoj je svaka 50. kupovina bila gratis.

Iz Dis-a su saopštili da su u stalnoj potrazi za novim radnicima na celoj teritoriji Srbije, kao i za novim lokacijama, jer je strateški cilj kompanije širenje maloprodajne mreže u mestima koja broje više od 5.000 stanovnika.

Kompanija Dis osnovana je 1991. godine a prvi maloprodajni objekat otvoren je 2006. u Smederevu. Dis danas posluje sa oko 30 marketa, logističkim centrom u Krnjevu koji se prostire na 15.000 kvadrata, ali i kroz veliku mrežu franšiznih partnera. Dis je svoje poslovanje u Beogradu otpočeo krajem 2010. godine preuzimanjem Hiper Cort hipermarketa smeštenog u blizini benzinske pumpe Zmaj, a koji se nalazio u vlasništvu kompanije Real market.