INTEREX ponovo postaje veliki maloprodajni lanac na Balkanu

Interex

Nakon preuzimanja celokupne maloprodajne mreže Interex-a, kompanija Emona planira da proširi brend koji je na Balkanu pravio ekspanziju pod okriljem francuskog Intermarche-a.

Trgovačka kompanija Emona SH. P.K. sa *Kosova planira da širi maloprodajni brend Interex koji se nekada nalazio u vlasništvu francuskog Intermarche-a koji posluje u okviru Grupe Les Mousquetaires. Emona je objavila da će njeni maloprodajni centri Emona City od sada poslovati pod brendom Interex-a. Podsetimo, Emona je krajem prošle godine preuzela sve hipermarkete Interex-a na Kosovu a nakon toga otvorila i šesti po redu hipermarket koji se prostire na 3.000 kvadratnih metara.

Interex kao deo Intermarche-a je više od deset godina poslovao u Srbiji, Rumuniji, Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Maloprodajnu mrežu u Srbiji preuzela je kompanija Aman koja ih je rebrendirala u objekte većeg formata Aman Plus. Aman je nakon preuzimanja Interex-a zadržao određeni broj brendova iz asortimana PL-a francuske kompanije, među kojima su Apta, Ivoria, Netto, Labell i drugi.

Intermarche se nakon povlačenja sa Balkana fokusirao na tržišta Francuske, Poljske, Portugala i Belgije u kojima poseduje 2393 maloprodajna objekta, a poslovanje se odvija kroz formate hyper, super, contact i express. Intermarche je osnovan 1973. godine, kao Grupa trgovačkih musketara. Tokom 2000. Grupa je formirala saveze za distribuciju svojih proizvoda kako bi povećala svoje aktivnosti na međunarodnom planu.