Vesti iz trgovine

PromenadaSrpska Atina uskoro će postati centar dešavanja u regionu zahvaljujući izgradnji najvećeg tržnog centra u Srbiji i okruženju.

Otvaranje ovog impozantnog objekta zakazano je za poslednji kvartal 2018. godine. Objekat se trenutno gradi na uglu ulica Bulevar oslobođenja i Bulevar cara Lazara. Radovi na izgradnji Promenade svakim danom sve više napreduju, a u ovom momentu završeno je 75% građevinske konstrukcije.
Ukupna površina tržnog centra Promenada iznosiće 150.000 m2, od toga 48.000m2 obuhvataće prodajni prostor, koji će se prostirati na četiri nivoa. Naravno biće dostupna i parking mesta za posetioce, tačnije 1.500 parking mesta raspoređenih na osam nivoa. U cilju kreiranja potpunog ugođaja za sve posetioce, Promenada će u svojoj ponudi pored mnogobrojnih prodavnica imati i moderan bioskop, raznovrsne kafiće i restorane, kao i zelene površine i igrališta.

“Izgradnjom tržnog centra Promenada trenutno izgrađena površina modernih tržnih centara u Srbiji biće povećana za 25%, što je dovoljni pokazatelj veličine i kompleksnosti ovog projekta. Zahvaljujući iskustvu koje imamo u izgradnji tržnih centara brzo napredujemo sa radovima i sigurni smo da nećemo izneveriti očekivanja građana. Ono što je od velike važnosti je da će ova investicija doneti više od 1.500 novih radnih mesta, dok će lokalnom stanovništu pružiti  jedinstvenu i najsavremeniju destinaciju za uživanje i kupovinu ” - izjavila je Jelena Jevremović, Asset Manager u kompanij NEPI Rockcastle.

Tržni centar Promenada biće prilagođen svim zahtevima modernog kupca svojom raznovrsnom ponudom modnih i kozmetičkih brendova za sve ljubitelje šopinga, različitih zabavnih sadržaja za kvalitetno provedeno slobodno vreme sa prijateljima i porodicom, kao i bogatom ponudom domaćih i stranih restorana za sve gurmane. Osim uživanja u kupovini i različitim zabavnim i kulinarskim sadržajima, posetiocima će biti omogućeno da iskuse potpuno jedinstven koncept tržnog centra, sa kakvim još nisu imali prilike da se susretnu na našim prostorima. U prilog tome govori i sadržaj Promenade koji će uključivati brojna šetališta, košarkaške terene za sportske entuzijaste, kao i različite prostore za odmor i uživanje u zelenilu. Veliki deo tržnog centra biće prekriven ogromnim staklenim površinama, tako da će biti preplavljen prirodnom svetlošću i posetiocima pružiti jedan potpuno novi užitak. Poseban ugođaj predstavljaće terasa s pogledom na Petrovaradinsku tvrđavu, najpopularniju turističku destinaciju Novog Sada.

Da podsetimo, izgradnja tržnog centra Promenada započeta je u julu prošle godine polaganjem vremenske kapsule u njegove temelje, a ukupna investicija kompanije NEPI Rockcastle iznosi više od 100 miliona evra, što dovoljno govori o značaju ovog projekta.