Vesti iz trgovine

Shop&GoGrupa Ahold Delhaize sa filijalom AB Vassilopoulos predstavila je novi vid poslovanja u Grčkoj i najavila otvaranje do 100 novih prodavnica.

Kompanija AB Vasilopoulos filijala Grupe Ahold Delhaize u Grčkoj, predstavila je novi vid poslovanja koji će se odvijati kroz franšizu. Za novi model prodavnice, AB će ponuditi najveći udeo početne investicije svim investitorima koji su zainteresovani za otvaranje Shop&Go prodavnica pod franšizom. Program omogućava do 80% početnog finansiranja, a cilj kompanije je da se posle otvaranja prvih prodavnica u Atini i Solunu ekspanzija nastavi i na ostale delove zemlje. Do sada je u Grčkoj poslovalo 12 Shop&Go marketa koji se prostiru od 120 do 200 kvadrata prodajnog prostora i koji potrošačima nude između 3.000 i 5.000 raznovrsnih artikala. U planu je da se u narednih pet godina otvori do 100 novih maloprodajnih objekata sa početnim investicijama od 100.000 do 130.000 evra. Vlasnici licenciranih Shop&Go marketa imaće mogućnost da rade i nedeljom, ili sa non stop radnim vremenom. Kada je reč o finansiranju, ono će se odnositi na opremanje prodavnica a iznos će biti u vidu pozajmice koja će biti bez kamate sa rokom otplate do 120 rata.

Leonid Bratakos, COO AB Vassilopoulos je istakao da kompanija podržava inovativne poslovne modele i da radi na jačanju grčkog preduzetništva. Svakodnevno pravimo napredak u tom pravcu, tako da preko poslovnih programa obezbeđujemo sigurnost i stabilnost, dodao je on.

AB Vassilopoulos je po obimu prometa koji prelazi dve milijarde evra najveći maloprodajni lanac u Grčkoj, dok je po broju objekata na lidersko mesto izbio Sklavenitis. U Srbiji Ahold Delahize poseduje više od 400 prodavnica, dok je u regionu prisutan i u Rumuniji u kojoj je nedavno otvoren 600. po redu supermarket i predstavljen novi koncept na tom tržištu.