Vesti iz trgovine

Interex Emmezeta planira da tokom ove godine proširi svoje poslovanje otvaranjem prvog prodajnog centra u Nišu.

Steinhoff International planira da proširi svoje poslovanje u Srbiji otvaranjem novih maloprodajnih centara. U 2018. godini, Grupa planira da otvori prvi Emmezeta prodajni centar u Nišu na mestu Aman Plus hipermarketa, nekadašnjeg Interexa, na lokaciji Majakovskog bb. Prvi Emmezeta maloprodajni centar na 10.000m2 otvoren je 2015. godine u Beogradu na mestu robne kuće KIKA, koja je takođe Steinhoff Grupe. Nakon dve godine rada novog brenda na srpskom tržištu, Emmezeta je proširila svoje poslovanje otvaranjem i objekta u Čačku na 3.000m2 koji se nalazi u naselju Preljina, u objektu u kome su poslovali Aman, a nešto ranije i francuski Interex.

Nezvanično, Emmezeta planira da nastavi širenje maloprodajne mreže i u Beogradu u kome planira da otvori prodajni centar na širem području grada. Kompanija još uvek nije zvanično saopštila detalje novih investicija u Srbiji.

Steinhoff International je globalni ritejler koji posluje sa oko četrdeset maloprodajnih brendova u trideset zemalja. U okviru Grupe nalaze se: Kika, Emmezeta, Pepco, Conforama, Abra, Plush, Poco, Omf, Lipo i Lipo Austria, Poundland i drugi maloprodajni lanci.