METRO beleži rast na globalnom nivou, u Bugarskoj nove investicije

Metro Cash & Carry

Nemačka METRO Grupa, saopštila je da je zabeležila rast prodaje, dok je filijala kompanije u Bugarskoj otvorila vrata novim investicijama.

Kako se navodi u dostavljenom saopštenju, METRO Grupa je na osnovu preliminarnih rezultata, u finansijskoj 2016/2017 godini ostvarila porast like-for-like prodaje za 0,5%. Ukupna prodaja je, kako se dodaje, porasla za 1,6%, na 37,1 milijardi evra, dok je prodaja u domaćoj valuti povećana za 1,1%. Filijala METRO-a u Bugarskoj investirala je u širenje asortimana, ali i zapošljavanju novih radnika. Kako je navedeno, METRO je u Bugarskoj otvorio u 11 veleprodajnih objekata posebne prostore koji zauzimaju od 100 do 140 kvadrata prodajne površine u kome se nudi 1.500 organskih sertifikovanih proizvoda kojih je do sada bilo oko 400 u ponudi. Širenjem asortimana METRO je zaposlio više od 30 novih radnika.

U 1.500 organskih proizvoda nalaze se: voće i povrće, meso i mesne prerađevine, riba, brašno, mlečni proizvodi, čokolade, vino, sokovi, keksovi, čajevi, kozmetika, deterdženti i hrana za kućne ljubimce.