Vesti iz trgovine

Shop&Go slika 1Grupa Ahold Delhaize nastavlja širenje prodajne mreže u Srbiji i regionu otvaranjem novih maloprodajnih i veleprodajnih objekata različitih formata.

Srbija: Kako je saopšteno iz filijale Deleza u Srbiji za portal Retail Serbia, novi maloprodajni objekat Shop&Go otvoren je u Knez Danilovoj 23-27. Market se prostire na 375 kvadrata ukupne i 241 kvadrat prodajne površine dostupne kupcima. Radno vreme novootvorenog objekta je od 07 do 21h i nedeljom od 07.30 do 15h, a povodom otvaranja kupcima je u prvim danima odobravan popust od deset posto na sve artikle koji nisu na akcijskim sniženjima.

Grčka: Alfa Beta Vassilopoulos, članica Ahold Delhaize u Grčkoj, svečano je otvorila novi, 15. po redu veleprodajni ENA Cash&Carry centar. Kako se navodi u saopštenju, novi ENA centar otvoren je u Larisi i četvrti je po redu centralnom delu zemlje. Objekat se prostire na 2.200 kvadrata, zapošljava 25 radnika, a kupcima je na raspolaganju četiri kase i 70 parking mesta. AB Vassilopoulos ostaje lider u maloprodajnom sektoru Grčke sa blizu 400 prodajnih objekata i prometom koji prelazi dve milijarde evra na godišnjem nivou. Kako saznajemo, kompanija planira da do prve polovine 2018. godine otvori nekoliko novih ENA veleprodajnih centara, ali i da za oko 350 miliona evra preuzme najvećeg trgovca na severu zemlje, Masoutisa, koji aktivno širi prodajnu mrežu poslednjih meseci i čiji udeo prelazi 50% u severnom delu zemlje.

Rumunija: Sa 563 maloprodaja, Delez ostaje lider i u Rumuniji u kojoj je otvorio novi Mega Image supermarket u gradu Kluž-Napoka. Na 530 kvadrata prodajne površine kupcima je ponuđen širok spektar proizvoda i sedam parking mesta ispred objekta. U novootvorenom supermarketu kompanija se fokusirala na veću saradnju sa lokalnim proizvođačima mesa, konditorskih i pekarskih proizvoda. Nova Mega Image prodavnica dostupna je potrošačima od 07 do 22h i nedeljom od 08 do 21h. Pored brenda Mega Image, kompanija posluje i sa brendovima Shop&Go i Gasturi Romanesti (Ukusi Rumunije).