Vesti iz trgovine

Aleva fabrika posetaKompanija Aleva obeležila je 70. godina rada i tom prilikom ugostila predstavnike medija koje je upoznala sa proizvodnim procesom i novim investicijama.

Kako su istakli iz Aleve, nakon sedamdeset godina rada kompanije, u portfoliju se danas nalazi 160 proizvoda, a u procesu proizvodnje učestvuje 350 radnika, od kojih je 100 zaposleno nakon uspešne privatizacije 2005. godine. Predsednik kompanije Hristivoje Milošević najavio je izgradnju novih savremenih proizvodnih pogona koji će se prostirati na 12.000 kvadrata i u čiju će izgradnju investirati više od deset miliona evra. Sva potrebna dokumentacija za realizaciju tog projekta već je prikupljena, a kako smo se i lično uverili radnici su započeli čišćenje terena na kome će se nalaziti nova Aleva fabrika.

Kompanija proizvede 75 miliona upakovanih proizvoda, a godišnje se preradi između 7.000 i 10.000 tona povrća. Više od 40 posto proizvodnje plasira se u izvoz, a kako su istakli iz menadžmenta u planu je osvajanje novih tržišta, pre svega Istočnih. Na naše pitanje da li su spremni za saradnju sa Lidlom koji u Srbiji gradi veliki broj maloprodaja, iz Aleve su istakli da su sa kompanijom Lidl Srbija u pregovorima, da ugovor još nije potpisan ali da očekaju njegovu realizaciju do kraja godine.