Vesti iz trgovine

IKEA toranj SrbijaPredstavnici kompanije IKEA organizovali su švedski doručak za predstavnike medija u restoranu robne kuće u Beogradu koja počinje sa radom 10. avgusta. 

Sve je spremno da kompanija IKEA otpočne svoje poslovanje i na našem tržištu. Predstavnici medija su imali priliku da se upoznaju sa radom robne kuće u Beogradu, asortimanom i katalogom na srpskom jeziku.

Robna kuća IKEA Beograd Istok, u koju je investirano 70 miliona evra, prostire se na 30.000 kvadrata, a kupcima je u ponudi 9.500 proizvoda za uređenje doma. Ispred IKEA centra, koji zapošljava 300 radnika, posetiocima je na raspolaganju parking sa blizu 1.400 mesta, restoran sa velikim izborom gotovih jela, kao i market u kome je ponuđen asortiman švedske hrane. 

IKEA nudi pogodnosti učlanjivanjem u IKEA Family, pa će tako oni koji se odluče za to, ranac platiti 2.499 din, dok je redovna cena 1.000 dinara viša. U ponudi se nalazi LED sijalica po ceni do 129 dinara, dok je cena dušeka od 6.000 do 8.000 dinara, pa naviše. Cene u restoranu su prosečne za takav tip trgovačkog objekta, pa za porciju ćufti treba izdvojiti 400 dinara. IKEA market švedske hrane nudi proizvode koji se direktno distribuiraju iz matične države, pa su i cene više u odnosu na druge proizvođače. Za čokoladu od 100gr treba izdvojiti 150 dinara, odnosno 349 dinara za 250 gr, dok za keks u pakovanju od 600 gr treba izvoditi 699 dinara. U marketu se mogu pronaći i sokovi od brusnice u malim pakovanjima po 200 ml za koje treba izvodjiti 249 dinara za pakovanje od tri komada. 

Predstavnici kompanije su prilikom današnjeg obilaska robne kuće istakli da IKEA planira da na srpskom tržištu ostane dugo, kao i da su tokom ispitivanja tržišta posetili veliki broj domaćinstava u radijusu od 60 km sa kojima su imali priliku da razgovaraju o njihovom načinu života i okruženju u kome žive, kao i o njihovim potrebama. 

Kako je nedavno i zvanično najavljeno, IKEA planira da otvori i drugu robnu kuću u Beogradu, koja će se nalaziti na lokaciji između Novog Beograda i aerodroma, ali da će tempo razvoja zaviti od rada prve robne kuće koja se otvara 10. avgusta. Pored robne kuće nadomak Beograda, u planu je i izgradnja šoping centra koji će se prostirati na 40.000 kvadrata.