Vesti iz trgovine

Spar enterijer Spar će u prvoj polovini 2018. godine otpočeti svoje poslovanje i na Kipru, saopštila je danas trgovačka kompanija. 

Kompanija Spar International i najveća kiparka maloprodajna kompanija Ermes Department Stores PLC, potpisale su sporazum koji predviđa otvaranje Spar supermarketa na Kipru i lansiranje Spar-ovih robnih brendova na to tržište. Planirano je otvaranje ukupno dvadeset supermarketa, a prvi će biti otvoreni početkom 2018. godine. Ermes Department Stores PLC je najveća maloprodajna kompanija koja posluje sa 90 objekata u kojima nudi elektroniku, odeću, parfeme, stvari za kuću, dok je jedan broj maloprodaja rasprostranjen i u Grčkoj. Kompanija zastupa mnoge poznate brendove, među kojima su: Oviesse, Forever 21, Armani Exchange, Tommy Hilfiger, Diesel, Superdry, Desigual, Pepe jeans, Springfield, Cortefiel, Oasis i Warehouse.Spar International je jedna od najvećih trgovačkih Grupa u svetu sa oko 12.500 trgovina u 44 zemalja.

Kompanija je u prošloj godini objavila promet od preko 33 milijardi. U našem okruženju, Spar nastavlja rast u Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Albaniji. Nezvanično, portal Retail Serbia saznaje da je Spar u pregovorima sa nekoliko kompanija u Grčkoj koje bi preuzele licencu za otvaranje Spar supermarketa.