Vesti iz trgovine

Coca Cola proizvodnjaCoca-Cola HBC, otvorila je najsavremeniju liniju za proizvodnju u Rumuniji i našem regionu koja se nalazi u Temišvaru. 

Kompanija je u fabrici u Temišvaru proširila kapacitete uvođenjem nabrže linije za proizvodnju pića. Coca-Cola HBC Rumunija, je u najsavremenije pogone investirala sedam miliona evra i trenutno ima najbržu liniju za flaširanje u Rumuniji i regionu koja ima visok stepen automatizacije najnovije generacije. Jaak Mikkel, generalni direktor Coca Cola HBC Rumunija, je izjavio, da je kompanija na rumunskom tržištu prisutna više od 25. godina i da je njihova obaveza za novim investicijama veoma jaka. On je istakao, da je investicija od sedam miliona evra u najbržu liniju za proizvodnju u Rumuniji i regionu dalja potvrda investiranjem u privredu i lokalnu zajednicu, ali i da je za Coca-Colu, tržište Rumunije beoma bitno i da se očekuju nove investicije. 

Coca Cola je svoje poslovanje u Temišvaru otpočela 1995. godine sa tri proizvodne linije koje su kasnije modernizovane. Fabrika u Temišvaru proizvodi gazirana pića, ledene čajeve i sokove za domaće tržište, ali i za zemlje u okruženju, u Srbiju, Grčku, Bosnu, Bugarsku, Hrvatsku i Makedoniju.