Prodajna mreža Praktikera bogatija za dva nova trgovačka centra u regionu

Praktiker Bugarska

Praktiker prodajna mreža u našem regionu je bogatija za dva nova trgovačka centra, koja su otvorena u Bugarskoj i Grčkoj. 

Kompanija Videolux Holding, vlasnik Praktiker franšize za tržište Bugarske, svečano je otvorila novi prodajni centar u toj zemlji koji se nalazi u gradu Jambol. Prodajni centar se prostire na 6.800 kvadrata, od čega 5.000 kvadrata zauzima prodajna površina.

U ponudi se nalazi 50.000 artikala različitih kategorija građevinskog materijala, pločica, sanitarija, laminata, sve za baštu, dekoracije, auto oprema, osvetljenje, boje i kamp oprema. Praktiker je kupcima obezbedio besplatan parking sa 144 mesta, a u novom objektu za savete i prodaju zaposleno je 70 radnika. Ovo je deseti po redu prodajni objekat poznatog lanca hipermarketa Uradi Sam, a iz kompanije najavljuju dalje širenje i nove investicije. Praktiker je u Bugarskoj prisutan od 2004. godine, a od 2014. prelazi u ruke Videolux Holdinga koji radi pod franšizom. Praktiker širi prodajnu mrežu i nastavlja ekspanziju otvaranjem novog trgovačkog centra i u Atini. Prodajni centar prostire se na 9.780 kvadrata, u ponudi se nalazi širok asortiman proizvoda, a kupcima je na raspolaganju i 310 parking mesta. Praktiker je jedna od retkih maloprodajnih kompanija u Grčkoj koja beleži stabilan rast i koja najavljuje nove investicije, kako u većim, tako i u manjim gradovima širom Grčke.