Novi Capitol Park centri u Srbiji sa Lidl, Deichmann, Takko, DM, C&A i drugim maloprodajama

Capitol Park Leskovac

Nakon završenog projekta u Šapcu i dva u toku u Somboru i Beogradu, Poseidon grupa nastavlja da investira u srpsko ritejl tržište. Kako je potvrđeno danas, britanski investitor dovodi svoj brend Capitol Park u Leskovac gde će ponuditi novu lokaciju za kupovinu svim 165,000 stanovnika te opštine.

Zemljište površine 16,500 m2 na kom će park biti sagrađen smešteno je u širem centru grada, na uglu ulica 28. marta i Strahinjića Bana. Prednosti ove lokacije su blizina centru grada, kao i autoputu E-75.

Capitol Park Leskovac biće četvrti po redu ritejl park u Srbiji i doprineće lokalnoj zajednici sa 100 novih radnih mesta u fazi izgradnje i 150 radnih mesta nakon otvaranja, istakao je direktor kompanije James Gunn.

Početak izgradnje očekuje se na proleće, a otvaranje na jesen 2018. godine. Capitol Park Leskovac sastojaće se od devet lokala sa ukupnom površinom od 8,320 m2 za izdavanje. Ovo će biti prvi ritejl park u Leskovcu i centar za kupovinu i zabavu za celu porodicu.

Capitol Park Leskovac ponudiće kombinaciju poznatih stranih i domaćih brendova prilagođavajući se potrebama lokalnog stanovništva. Hipermarket, prodavnice garderobe za decu i odrasle, sportska oprema, nameštaj i dekoracija za kuću pružiće budućim posetiocima jedinstveno kupovno iskustvo za sve generacije.

Sombor

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima i Džejms Gan, direktor Poseidon grupe koja investira u izgradnju Capitol Parka Sombor, obišli su lokaciju na kojoj su započeli radovi na izgradnji prvog maloprodajnog parka u gradu.

„Ovo je projekat koji smo dugo očekivali. Do septembra će se okončati prva faza, a nastaviće se u 2018. godini. Ovo je za nas važna investicija s obzirom da se jedan raniji privredni subjekt konačno revitalizuje u potpuno drugom smislu i dobija odgovarajuće ambijentalno uređenje koje će biti savremeno i moderno. Značajno je i to što će se otvoriti određeni broj radnih mesta i nadamo se da će Somborci imati priliku da uživaju u upotrebi ovog objekta i svega onog šta on bude nudio“, kazala je gradonačelnica i zahvalila se investitoru što je Sombor prepoznao kao dobru lokaciju za ulaganje i svoj biznis.

Džejms Gan, direktor Poseidon grupe, zahvalio se gradonačelnici Sombora i njenim saradnicima na dobrodošlici i potvrdio da je otvaranje Capitol Parka planirano za septembar 2017. godine.
„Ovaj projekat je vredan 10 miliona evra, zahvata površinu od 3.300 m2 i biće prvi maloprodajni park u Somboru. Park će se sastojati od tri odvojene zgrade u okviru kojih će biti i hipermarket Lidl čije je otvaranje planirano za 2018. godinu. Ukupna površina parka i hipermarketa biće 5.800 m2“, rekao je Gan.

Prema rečima investitora, pored hipermarketa Lidl u parku će biti dostupni proizvodi i usluge 10 poznatih međunarodnih i domaćih brendova - Deichmann, Takko, DM, C & A, Studio Moderna, Top šop i drugi proizvodi.
Capitol Park će opsluživati 86.000 stanovnika grada Sombora i okolnih gradova u Vojvodini, ukupno više od 100.000 ljudi. Sa otvaranjem maloprodajnog parka u Somboru otvoriće se i 100 novih radnih mesta kao i povećati posao u lancu distribucije za robu i usluge koji će se distribuirati u 10 prodavnica u parku. Sve će to značajno doprineti poslovanju lokalnih preduzetnika, firmi i ljudi zaposlenih u ovom delu Srbije“, naveo je Gan.