BILLA preuzima dva supermarketa, otvaranje na jesen

Billa Bugarska

Rewe Grupa je kroz svoju Billa filijalu u Bugarskoj, preuzela dva nekadašnja supermarketa trgovca Pikadili koji su nedavno zatvoreni.

Kako je najavljeno iz Bille, kompanija će preuzeti dva nekadašnja supermarketa Pikadili u tržnim centrima Hemus (City Center) i Mall Of Sofia. Objekti će zauzimati ukupnu površinu od 3.000 kvadrata, od čega će nešto više od 2.000 kvadrata biti komercijalni prostor. Direktor Billa Bugarska, Bojko Sačanski, je izjavio, da će dva supermarketa koja će biti preuzeta otpočeti svoje poslovanje u drugoj polovini godine. On je dodao, da će Billa ukupno do kraja tekuće godine otvoriti deset novih supermarketa i tako nastaviti stabilan rast i širenje prodajne mreže. 

Podsetimo, Pikadili je nedavno proglasio stečaj nakon čega je celokupna mreža supermarketa u Bugarskoj zatvorena. Potpunu kontrolu nad objektima preuzeo je kretitor Investbank.. 

Rewe Grupa je u poslednje dve godine napravila krupne korake na Balkanu. Mreže supermarketa Billa u Rumuniji i Hrvatskoj, kao i Penny u Bugarskoj su prodate, dok je nastavljeno poslovanje Bille u Bugarskoj i najavljena dalja ekspanzija.